Розділи
Матеріали

Смачна страва на вечерю: рецепт запеченої індички

Дар'я Бережна
Фото: Instagram iwona_gotowanietoproste | Запечена індичка

Це рецепт запечених ніжок індички — проста дієтична страва.

Запечені ніжки індички, нарізані на стейки, це основна страва міланської кухні. Найпоширеніший варіант оссобуко, також званий "міланський стиль", — з телятиною, але ми пропонуємо вам більш ніжне і легке м'ясо, але не менш смачне завдяки маринаду з ароматними ароматами, такими як ялівець, перець і розмарин. Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.

Запечена індичка

Інгредієнти:

  • 4 голяшки індички;
  • 500 мл сухого білого вина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3-4 гілочки розмарину;
  • сіль;
  • перець у зернах;
  • ягоди ялівцю;
  • оливкова олія.

Вимийте індичі ніжки, обсушіть паперовими рушниками та покладіть у миску. Залийте їх білим вином, додайте зубчики часнику, розмарин, товчені ягоди ялівцю та кілька горошин перцю. Залишити маринуватися на 3 години. Після закінчення цього часу зберіть рульки у форму для запікання, посоліть їх, поперчіть і долийте половину маринаду зі спеціями.

Додайте очищену молоду картоплю і збризніть усе парою столових ложок оливкової олії.

Готуйте м'ясо в розігрітій до 200° духовці приблизно 40 хвилин. Дістаньте з духовки та перекладіть запечене м'ясо з гарніром на сервірувальні тарілки.

І якщо хочете приготувати ідеальну картоплю і вам не хочеться її запікати разом із м'ясом. Спробуйте її приготувати за цим рецептом.

Очистіть і наріжте картоплю скибочками, залиште на 10 хвилин у холодній воді. Висипте картоплю у велику сковорідку, додайте олію, сіль і перемішайте.

Смажте на сильному вогні, періодично помішуючи, тільки після перших 5 хвилин готування. Потім продовжуйте підрум'янювати ще хвилин 15. Таким способом ми отримаємо хрустку і добре підрум'янену картоплю.

Також ви можете приготувати дуже смачний м'ясний рулет. Це страва з фаршу, яка запікається в духовці. Його можна приготувати на вечерю, або навіть на святковий стіл.