Розділи
Матеріали

Спагетти "Путтанеска": простой и вкусный ужин от легендарного Марко Черветти

Ірина Ігнатова
Фото: foodandmood.com.ua | Спагеті "Путтанеска"

"Путтанеска" — так називають класичний томатний соус, який італійці додають до пасти. Традиційно його готують з анчоусів, оливок і каперсів.

Паста "Путтанеска" має доволі пікантну історію походження. Вважається, що так готувати спагеті стали в середині ХХ століття неаполітанські куртизанки, які використовували консервовані продукти, щоб не витрачати зайвий час на приготування їжі. Тому цю страву в Італії називають "пастою легкої поведінки". Це рецепт спагеті "Путтанеска" придумав бренд-шеф Fozzy Group Марко Черветті, пише кулінарний сайт Shuba.

Інгредієнти

  • спагеті — 150 г;
  • томати — 225 г;
  • часник — 2 зубки;
  • маслини без кісточки — 25 г;
  • оливки — 25 г;
  • каперси — 25 г;
  • анчоуси — 30 г;
  • чилі червоний перець — 10 г;
  • орегано — 0,5 г;
  • олія оливкова — 20 мл.

Приготування

Крок 1

Налийте воду в каструлю та поставте її на вогонь і додайте сіль. Після того як вода закипіла, зваріть у ній спагеті до стану "аль денте".

Крок 2

Очистіть і дрібно наріжте часник, томати, чилі, оливки та маслини.

Крок 3

Обсмажте на олії анчоуси, часник і перець. Через 5-10 хвилин додайте каперси, оливки та маслини. Після цього введіть томати. Тушкуйте соус ще близько 10 хвилин, додайте в нього зелень.

Крок 4

Помістіть спагеті в сковороду з соусом і ретельно все перемішайте.

Шикарна вечеря від легендарного італійського шеф-кухаря готова. Приємного апетиту!

Нагадаємо простий і смачний домашній варіант традиційного рецепта пасти карбонара з куркою. Приготуйте цю смачну вершкову пасту з куркою і вона стане вашою улюбленою сімейною вечерею.

Раніше Фокус писав, навіщо додавати в макарони каву і пиво. Не бійтеся експериментувати на кухні. Несподівані інгредієнти в соусі зроблять палітру смаків ваших страв ще цікавішою і багатшою.