Швидка паста з лососем і лимонно-вершковим соусом: рецепт смачної вечері

паста, лосось, лимони, тарілка, їжа, вечеря
Фото: Taste | Паста з лососем

Пасту з лососем можна без особливих зусиль приготувати на вечерю або обід. Ця страва швидко готується і має гарний вигляд на столі.

Related video

Цей простий рецепт смачної пасти з лососем із зеленим горошком і цедрою лимона вам точно сподобається. Способом приготування поділилася кулінар Аміра Георгій, пише Taste.

Інгредієнти

  • 300 г макаронів лінгвіні;
  • 1 пучок спаржі, обрізаний і нарізаний на шматочки завдовжки 4 см;
  • 1/2 склянки замороженої стручкової квасолі;
  • 100 г цукрового консервованого зеленого горошку;
  • 1 столова ложка оливкової олії першого віджиму;
  • 800 г філе лосося без шкіри (4 шматки по 200 г);
  • 40 г вершкового масла;
  • 4 зубчики часнику (розчавлених);
  • 2 чайні ложки тертої цедри лимона;
  • 1/2 склянки білого сухого вина;
  • 300 мл легких вершків (15-20%);
  • 2 столові ложки нарізаного свіжого кропу;
  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • трохи лимонної цедри для подачі.

Приготування

Крок 1. Нагрійте олію у великій глибокій сковороді на середньо-сильному вогні. Додайте шматки лосося. Готуйте по 4 хвилини з кожного боку або до бажаної готовності. Перекладіть на тарілку, остудіть приблизно 2 хвилини. Розділіть м'ясо риби шарами, видаліть кісточки.

Крок 2. Відваріть макарони у великій каструлі, дотримуючись інструкцій на упаковці, до стану "аль денте", додавши протягом останніх 2 хвилин варіння спаржу, квасолю, цукровий горошок, злийте рідину.

Крок 3. Розтопіть вершкове масло в тій же сковороді на середньому вогні. Додайте часник. Готуйте, помішуючи, 30 секунд або до появи аромату. Додайте цедру лимона і вино. Варіть на повільному вогні без кришки 2 хвилини або поки вино не випарується наполовину. Додайте вершки. Доведіть до кипіння. Додайте макарони з овочами та кріп. Готуйте, поки не прогріється. Додайте лосось і лимонний сік. Подавайте, посипавши цедрою лимона.

Ви також можете приготувати філе тілапії, запечене в духовці. Щоб приготувати по-справжньому особливий рецепт запеченої риби, потрібно всього лише трохи лимона, часнику і трохи підсмажених панірувальних сухарів.