Фото: The Modernproper/Гейл МакЛеод
| Брюссельська капуста з грибами в соусі
Капуста, приготована таким способом, буквально тане в роті, а гриби надають страві особливої пікантності.
Related video
Гарнір із брюссельською капустою та грибами буде чудовим гарніром у святковий або в будь-який інший день. Соус на основі вина та вершків точно сподобається вашим гостям чи членам родини, пише The Modernproper.
Інгредієнти
700 г брюссельської капусти, обрізаної і розрізаної вздовж навпіл;
4 столові ложки оливкової олії екстракласу;
1½ чайної ложки солі;
2 великі цибулі-шалот, дуже тонко нарізані;
½ склянки рослинної олії;
3 столові ложки несолоного вершкового масла;
450 г лісових грибів (можна заморожених), нарізаних шматочками по 3,5 см (якщо лісових грибів немає, можна взяти печериці);
1 склянка білого сухого вина (наприклад, Совіньйон Блан або інше, яке любите);
½ склянки густих вершків;
свіжомелений чорний перець для подачі.
Фото: The Modernproper/Гейл МакЛеод
Приготування
Розігрійте духовку до 200°С, поставивши решітку в центральне положення.
Викладіть брюссельську капусту на деко з бортиками, збризніть 3 столовими ложками оливкової олії та перемішайте. Розкладіть їх рівним шаром і приправте 1 чайною ложкою солі. Запікайте поки вона не стане м'якою і не підрум'яниться близько 25 хвилин.
Тим часом нагрійте рослинну олію в сковороді на середньо-сильному вогні. Щойно олія почне закипати, додайте цибулю-шалот і готуйте, часто помішуючи, до золотисто-коричневого кольору 7-10 хвилин. Шумівкою перекладіть цибулю-шалот на тарілку, застелену паперовим рушником. Посоліть і дайте охолонути.
Вилийте олію, що залишилася, і поверніть сковороду на середній або сильний вогонь. Додайте решту 1 столову ложку оливкової олії та вершкове масло. Щойно масло розтане, додайте гриби і готуйте, час від часу помішуючи, поки гриби не стануть золотисто-коричневими і м'якими, приблизно 5-8 хвилин. Приправте половиною чайної ложки солі, що залишилася, і додайте вино. Готуйте, поки вино не ввариться вдвічі, близько 3-4 хвилин.
Додайте брюссельську капусту і густі вершки та готуйте, помішуючи, поки вершки не загуснуть і не покриють брюссельську капусту, приблизно 5 хвилин. Приправте за смаком сіллю та перцем і подавайте зі смаженою цибулею-шалот.
Оригінальний гарнір до м'яса або риби готовий!
Фото: The Modernproper/Гейл МакЛеод
Раніше Фокус поділився рецептом ідеального картопляного пюре. Щоб приготувати смачне картопляне пюре потрібно знати кілька секретів.