Цей насичений торт із ніжними коржами — справжня знахідка.
Якщо любите смачні торти і любите пекти, спробуйте цей ніжний десерт. На ресурсі King Arthur Baking, де поділилися рецептом, його називають "золотим" і найкращим вибором для дня народження. Словом, цей торт варто приготувати. Тим паче, що він ідеально поєднується з будь-якою глазур'ю, яку ви полюбляєте: шоколадною, ванільною, кокосовою, чи карамельною.
Ванільний торт
Інгредієнти:
- 397 г цукру;
- 390 г борошна;
- 1 столова ложка розпушувача;
- 1 чайна ложка кухонної солі;
- 170 г несолоного вершкового масла, розм'якшеного;
- 340 г молока кімнатної температури;
- 14 г чистого екстракту ванілі;
- 4 великих яйця кімнатної температури.
Розігрійте духовку до 170 градусів. Злегка змастіть маслом (але не посипайте борошном) тільки дно форми. Ви також можете вистелити форми для кексів папером і обприскати олією внутрішню частину паперу.
У великій мисці змішайте цукор, борошно, розпушувач і сіль.
Додайте вершкове масло і збивайте електричним міксером на низькій швидкості, поки суміш не стане пісочною.
Змішайте молоко та ваніль і додайте все відразу. Перемішуйте на низькій швидкості протягом 30 секунд, потім збільште швидкість до середньої і збивайте 30 секунд.
Увімкнувши міксер на низькій швидкості, додайте 1 яйце. Збільште швидкість до середньої та збивайте 30 секунд.
Повторіть цю процедуру з другим яйцем. Продовжуйте додавати яйця, збиваючи їх після кожного додавання, поки не будуть додані всі 4 яйця.
Після додавання останнього яйця ще раз очистіть миску, потім збивайте на середньо-високій швидкості ще 30 секунд.
Перекладіть тісто у форми за вашим вибором. Випікайте до готовності. Зазвичай це займає приблизно пів години.
Пиріг готовий, коли він стане золотисто-коричневим по краях і тільки почне відходити від краю форми. Зубочистка, вставлена в центр, вийде чистою.
Дістаньте пиріг із духовки і дайте йому охолонути протягом 5 хвилин, потім перекладіть на решітку, щоб він повністю охолов.
Також ви можете приготувати смачний пиріг із вишнями та горіхами.