Це проста, але вишукана закуска, яка прикрасить ваш стіл.
Фаршировані яйця — популярна закуска для новорічного столу. Їх готують за найрізноманітнішими рецептами. І безпрограшний варіант: фарширувати яйця начинкою з печінкою тріски. Яєчні жовтки та печінка чудово доповнюють одне одного.
У цей рецепт входить дрібно нарізана цибуля, але також можна внести пікантності, додавши каперси або оливки. Рецептом поділилися на сайті Gastronom.
Яйця, фаршировані печінкою тріски
Інгредієнти:
- яйця — 6 шт.
- печінка тріски — 1 банка (230 г);
- червона цибуля — 70 г;
- петрушка, сіль, свіжомелений чорний перець.
Спочатку підготуйте всі інгредієнти закуски. Яйця відваріть круто, заливши холодною водою. Варіть 10 хвилин, щоб не потемнів жовток. Охолодіть у холодній воді.
Відкрийте банку з печінкою тріски та покладіть шматочки на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії. Червону цибулину очистіть і дуже дрібно наріжте. Петрушку дуже дрібно наріжте.
Яйця обережно очистіть від шкаралупи та розріжте вздовж на половинки. Вийміть жовтки. Розімніть жовтки виделкою, перемішайте з печінкою тріски та нарізаною червоною цибулею. Трохи поперчіть.
Отриману начинку з печінки тріски розкладіть по половинках яєчних білків. Викладіть закуску на велику тарілку, прикрасьте листочками петрушки і подайте на стіл.
Печінку тріски можна замінити іншими рибними консервами: наприклад, скумбрією, горбушею, або сардинами. Можна взяти й тунець.
Петрушку можна замінити кропом, або зовсім не додавати жодної зелені.
Також ви можете приготувати смачну закуску: бутерброди зі шпротами.