Розділи
Матеріали

Економно і смачно: рецепт шаурми з сиром і пекінською капустою

Дар'я Бережна
Фото: kristina_ne_pp/instagram | Сирна шаурма

Така шаурма популярна в Німеччині, де її частіше називають "донер".

Лаваш із великою кількістю смачної начинки, або шаурма, це смачний перекус, який легко приготувати у себе вдома. Зазвичай її готують із м'ясом, але є варіант шаурми, або донера без м'яса, але вона все одно вийде дуже смачною. Рецептом поділилися на сайті Gastronom.

Шаурма з сиром і пекінською капустою

Інгредієнти:

  • 4 листи лаваша;
  • 400 г адигейського сиру;
  • 4 великих листи пекінської капусти (200 г);
  • 1 велика морквина (200 г);
  • 1 середній помідор (100 г);
  • 2 зубчики часнику (10 г);
  • 4–5 гілочок кінзи або петрушки (15 г);
  • 50 г майонезу;
  • 70 г томатного соусу;
  • рослинна олія, сіль, свіжомелений чорний перець.

Тонко наріжте пекінську капусту, морквину натріть на крупній тертці. Часник очистіть і пропустіть через прес. Змішайте капусту, моркву і часник, заправте олією, сіллю і перцем.

Зелень дрібно наріжте і додайте до майонезу і томатного соусу. Можна досолити, якщо потрібно, і поперчити за смаком.

Наріжте сир скибочками, змастіть олією та обсмажте на розігрітій сковороді до рум'яної скоринки з обох боків.

Викладіть перед собою лист лаваша, рівномірно змастіть усю поверхню соусом. На ближній до себе край викладіть чверть сиру і чверть салату.

Загорніть у рулет. Обсмажте шаурму на гриль-сковороді, або на звичайній сковорідці, але без олії, притискаючи лопаткою, щоб вона гарно підрум'янилася. Подавайте шаурму гарячою.

Можна додати в начинку свіжі помідори.

Також ви можете приготувати рулет із лаваша зі смачним салатом із крабовими паличками.