Розділи
Матеріали

Райский торт: простой рецепт вкусной выпечки

Дар'я Бережна
Фото: t.me/topretsept | Райський торт

М'який і ароматний райський торт дуже просто приготувати. Ви можете присипати його цукровою пудрою.

Райський торт — це класичний десерт із Ломбардії, який легко та швидко готується. Зазвичай його вживають на сніданок або перекус. А доповнюють його простою цукровою пудрою. Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.

Назва цього ломбардського торта походить від вигуку відвідувача знаменитої Pasticceria Vigoni в Павії ще 1878 року. Спробувавши його, він вигукнув: "Це райський торт!". Відтоді його і стали так називати.

Райський торт

Інгредієнти:

  • 125 г м'якого вершкового масла;
  • 125 г цукрової пудри;
  • 2 цілих яйця;
  • 2 яєчних жовтки;
  • 80 г борошна;
  • 80 г кукурудзяного крохмалю;
  • 4 г розпушувача;
  • терта цедра лимона.

Залиште вершкове масло за кімнатної температури на кілька годин або розм'якшіть його в мікрохвильовій печі, поставивши туди на 20 секунд. У мисці дерев'яною ложкою змішайте масло з цукровою пудрою.

Коли воно стане красивим і пінистим, додайте і перемішайте яєчні жовтки та яйця. Потім просійте борошно разом із розпушувачем.

Знову попрацюйте дерев'яною ложкою, поки всі інгредієнти не змішаються. Нарешті, додайте терту цедру лимона і продовжуйте перемішувати, поки суміш не стане пінистою. Змастіть маслом і посипте борошном форму для кексу та вилийте в неї суміш. Вирівняйте поверхню гладким ножем. Випікайте за температури 175° приблизно 30-35 хвилин.

Дістаньте, дайте охолонути і посипте Райський торт цукровою пудрою.

Також ви можете приготувати ідеальний і дуже смачний шоколадний бісквіт.