У маринаді є все, щоб куряче м'ясо стало соковитим і ніжним. Приготувати так можна будь-яку частину курки.
Якщо любите курку і пробувати нові маринади, то цей рецепт точно припаде вам до душі. Маринад надає курячому м'ясу м'якості та пікантності. Ця страва ідеально підходить для гарніру з білого рису, або її можна подати до картопляного пюре. Рецептом поділилися на сайті Telegraph.
Його можна приготувати в духовці, або використати для літнього пікніка і посмажити таким чином замариновані стегенця на грилі.
Курячі стегенця з медом
Інгредієнти:
- 2 столові ложки томатного пюре;
- сік ½ лимона;
- 2 зубчики часнику;
- 1 столова ложка паприки;
- 1 чайна ложка порошку пажитника;
- ½ склянки томатного кетчупу;
- 4 столові ложки рідкого меду;
- 8 курячих стегенець без шкіри та кісток.
Помістіть усі інгредієнти, крім курки, у велику миску і перемішайте. Можна також додати приправу гарам масала, якщо вам хочеться надати страві пряних ноток індійської кухні.
Покладіть курку в миску і руками втирайте маринад у м'ясо, поки не переконаєтеся, що всі шматочки м'яса рівномірно вкриті маринадом і приправами.
Відправте курку в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
Після готуйте курку на грилі по 6-8 хвилин з кожного боку або поки курка не стане м'якою, золотистою і не почне злегка обвуглюватися по краях. Подавайте гарячим із салатом на ваш вибір.
Якщо готуєте в духовці, то це займе хвилин 20. Але в будь-якому разі перевірте готовність, перед тим, як подавати курку до столу.
Також ви можете приготувати смачну курку з апельсинами.