Розділи
Матеріали

Ніжний і смачний пиріг із варенням: рецепт випічки зі смаком із дитинства

Оксана Ханас
Фото: svetik_rezepte/instagram

Великий плюс цієї випічки в тому, що для неї вам не знадобиться дріжджове тісто. Такий пиріг дуже смачний із чаєм і молоком.

Напевно, багато хто пам'ятає, як наші бабусі пекли в печі пишні пироги з варенням, якими тому пригощали дітей, онуків і гостей. Солодке повітряне тісто, начинка з полуничного, вишневого або яблучного варення й аромат домашньої випічки неможливо забути. Кулінарна блогерка Світлана Бауер поділилася своїм рецептом такого пирога, запропонувавши потішити вже своїх дітей такою смакотою.

Пишний і ніжний пиріг із варенням

Інгредієнти:

  • яйця — 3 шт;
  • цукор — 150 г;
  • ванільний цукор — 8 г;
  • сіль — щіпка;
  • рослинна олія — 120 мл;
  • ванільний йогурт або сметана — 150 г;
  • розпушувач — 15 г;
  • борошно — 300 г;
  • варення — 6 ст. л.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці збити яйця з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі, поки інгредієнти не розчиняться. Додати туди ж йогурт або сметану, олію, просіяне борошно, змішане з розпушувачем. Тісто вийде, як густа сметана.

Розділити тісто на дві частини. У форму, змащену олією або застелену пергаментом, вилити половину тіста, покласти три ложки варення, розрівняти варення по всій площі, потім вилити другу половину тіста і знову зверху покласти три ложки варення.

Відправити пиріг у духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин. Готовність перевіряти за допомогою зубочистки. Якщо після протикання пирога вона суха, значить, випічка готова.

Читайте також:

Яблучний пиріг на манці: простий рецепт домашньої випічки

Пиріг із пісочного тіста з варенням нашвидкуруч: рецепт смачної та бюджетної випічки

Із шинкою та сиром. Як приготувати смачний пиріг за 5 хвилин