Великий плюс цієї випічки в тому, що для неї вам не знадобиться дріжджове тісто. Такий пиріг дуже смачний із чаєм і молоком.
Напевно, багато хто пам'ятає, як наші бабусі пекли в печі пишні пироги з варенням, якими тому пригощали дітей, онуків і гостей. Солодке повітряне тісто, начинка з полуничного, вишневого або яблучного варення й аромат домашньої випічки неможливо забути. Кулінарна блогерка Світлана Бауер поділилася своїм рецептом такого пирога, запропонувавши потішити вже своїх дітей такою смакотою.
Пишний і ніжний пиріг із варенням
Інгредієнти:
- яйця — 3 шт;
- цукор — 150 г;
- ванільний цукор — 8 г;
- сіль — щіпка;
- рослинна олія — 120 мл;
- ванільний йогурт або сметана — 150 г;
- розпушувач — 15 г;
- борошно — 300 г;
- варення — 6 ст. л.
Спосіб приготування:
У глибокій мисці збити яйця з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі, поки інгредієнти не розчиняться. Додати туди ж йогурт або сметану, олію, просіяне борошно, змішане з розпушувачем. Тісто вийде, як густа сметана.
Розділити тісто на дві частини. У форму, змащену олією або застелену пергаментом, вилити половину тіста, покласти три ложки варення, розрівняти варення по всій площі, потім вилити другу половину тіста і знову зверху покласти три ложки варення.
Відправити пиріг у духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин. Готовність перевіряти за допомогою зубочистки. Якщо після протикання пирога вона суха, значить, випічка готова.
Читайте також:
Яблучний пиріг на манці: простий рецепт домашньої випічки
Пиріг із пісочного тіста з варенням нашвидкуруч: рецепт смачної та бюджетної випічки
Із шинкою та сиром. Як приготувати смачний пиріг за 5 хвилин