Розділи
Матеріали

Швидкі млинці на кукурудзяному крохмалі: простий рецепт смачної страви

Дар'я Бережна
Фото: Getty Images | Швидкі млинці на кукурудзяному крохмалі

Такі млинці дуже швидко готуються. І вони чудово підходять на вечерю.

Млинці на крохмалі виходять дуже тонкими, ажурними та ніжними. Тож якщо ви мріяли саме про такі млинці, то цей рецепт для вас. Є лише один мінус — млинці на кукурудзяному крохмалі доволі важко перевертати через їхню товщину. Хоча з хорошою млинцевою сковородою смажити такі млинці буде набагато легше. Рецептом поділилися на сайті Cookorama.

Млинці на кукурудзяному крохмалі

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 2 жовтки;
  • 400 мл молока;
  • 200 г кукурудзяного крохмалю;
  • 1 середній пучок кропу, або зеленої цибулі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • сіль.

Дуже дрібно наріжте зелену цибулю, або кріп. Можна і те й інше.

Міксером на невеликій швидкості злегка збийте яйця з жовтками і, продовжуючи збивати, влийте молоко та олію, доведіть до однорідності. Додайте крохмаль, сіль, цукор і знову перемішайте. У вас вийде рідке тісто.

Додайте зелень і знову добре перемішайте. Уже ложкою.

Розігрійте сковороду (краще з антипригарним покриттям) і випікайте млинці по одному. Вони вийдуть дуже тонкими та ніжними. Готові млинці кладіть на блюдо і перемазуйте вершковим маслом.

Такі млинці можна подавати з солоною рибою, скибочками шинки, або ікрою на ваш смак.

Якщо у вас немає кукурудзяного крохмалю, можна використовувати картопляний. Але тоді смак вийде трохи грубішим.

Також із млинців можна приготувати торт із кремом. Але тоді їх доведеться готувати за іншим рецептом.