Салат повністю виправдовує свою назву. Він не тільки має ефектний вигляд, а й подарує вибух смаку.
Рецептів салатів існує величезна кількість для будь-якого застілля. Сьогодні пропонуємо вам ще один рецепт, завдяки якому ви приготуєте не тільки смачну, а й дуже красиву страву. Повірте, вона здивує ваших гостей, адже назва говорить сама за себе. Як її зробити, розповіли в блозі "Салати і закуски".
Салат "Хлопавка"
Інгредієнти:
- яйця — 3 шт;
- картопля — 2 шт;
- морква — 1 шт;
- куряче філе;
- буряк;
- печериці — 200 г;
- цибулина;
- волоські горіхи;
- майонез — 100 г;
- зелень.
Спосіб приготування:
Картоплю, моркву, буряк відварити до готовності. Яйця зварити круто, остудити. Філе відварити в підсоленій воді.
Цибулю і гриби порізати, обсмажити до готовності на олії.
Овочі та яйця почистити, натерти на тертці в різні миски. Філе порізати маленькими кубиками.
Тепер головне завдання — правильно сформувати салат.
На стіл покласти харчову плівку. Викласти терту картоплю, змастити майонезом. Далі відступити по сантиметру від країв і викласти куряче філе, змастивши майонезом. Потім викласти по всій поверхні філе — гриби з цибулею і морквою, майонез, яйця. 1 яйце і трохи моркви залишити для прикраси. Згорнути все в рулет, добре все приплескуючи. Відправити в холодильник на годину, щоб усе застигло.
Дістати рулет, зняти плівку, змастити майонезом. Злегка намітити ножем смужки і на кожну викласти по черзі дрібно нарізану зелень, натерті на дрібній тертці моркву, білок і жовток, а також відварений буряк, зробивши кольорові лінії. Салат готовий.
Читайте також:
Тарталетки з салатом із тунця: рецепт дуже смачної та апетитної закуски
Теплий салат із сочевиці з овочами: рецепт корисної та бюджетної страви
Вітамінний салат із морквою та селерою: смачно, швидко та корисно