Розділи
Матеріали

До Дня святого Валентина: як приготувати торт "Червоний оксамит"

Дар'я Бережна
Фото: Getty | Торт "Червоний оксамит"

Цей чудовий торт ідеально підійде, щоб відсвяткувати День усіх закоханих. Адже коржі завдяки барвнику набувають червоного відтінку.

Торт "Червоний оксамит" вражає одразу за кількома пунктами: він має неповторний ванільно-шоколадний смак, і має дуже ефектний вигляд. А ще його дуже просто приготувати. Єдиний інгредієнт, пошуки якого можуть викликати труднощі — це червоний барвник. Рецептом поділилися на сайті Fatto in casa da Benedetta.

Торт Червоний оксамит

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • 100 г яєчних білків;
  • 2 ст. л. води;
  • 15 г ванільного цукру;
  • 222 г просіяного борошна;
  • 160 г цукру;
  • 2 пакетики розпушувача;
  • 1,5 ч. л. какао;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 65 г рослинної олії;
  • 65 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 133 г кефіру;
  • червоний харчовий барвник.

Для крему:

  • 120 г вершків жирністю 35%;
  • 500 г вершкового сиру;
  • 50 г цукру;
  • ваніль.

Збийте білки в пишну піну. В іншій збийте рослинну олію та вершкове масло. У третій мисці змішайте всі сухі інгредієнти вінчиком.

Переведіть міксер на низькі оберти і додайте в масляну масу борошняну суміш. Потім введіть кефір, воду і барвник. Якщо використовуєте порошковий барвник, розведіть його у двох столових ложках води, які вказані в інгредієнтах.

Збільште злегка швидкість і збивайте до однорідності. Знову зменшіть швидкість і введіть збиті білки.

Форму для випічки змастіть олією та припудріть борошном. Вилийте тісто у форму для випічки та розрівняйте. Випікайте бісквіт у розігрітій до 170 градусів духовці.

Остудіть його повністю, загорніть у плівку і відправте на ніч у холодильник.

А щоб приготувати крем, збийте вершки, додайте цукор і вершковий сир.

Бісквіт розріжте на коржі, змастіть кремом, залиште в холодильнику на годину і подавайте.

Також ви можете приготувати вдома справжній Київський торт.