Ікру для дерунів краще купувати в спеціалізованих магазинах. Так ви не ризикуєте придбати підробку.
Деруни — це оладки з тертої картоплі, обсмажені на олії до рум'яної скоринки з обох боків. Багато хто готує цю страву, додаючи до складу зелень, різні спеції, м'ясний фарш, шинку та сир, і щоразу вона виходить дуже смачною. Сьогодні рекомендуємо приготувати деруни з ікрою лосося за рецептом Поліни, автора кулінарного блогу polli_cooking.
Деруни з ікрою лосося з Аляски
Інгредієнти:
- цибуля — 1 шт;
- картопля невелика — 4 шт;
- сіль, перець;
- яйце — 1 шт;
- борошно — 2 ст. л;
- сметана;
- ікра горбуші.
Спосіб приготування:
На великій тертці натерти цибулю і картоплю, посолити, додати перець, яйце, борошно і добре перемішати. Сковороду з рослинною олією розігріти, викласти по одній столовій ложці картопляного тіста. Обсмажити деруни на невеликому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
Готові деруни перекласти на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
Рекомендується подавати деруни зі сметаною та ікрою дикого лосося з Аляски. Це натуральний, поживний продукт, багатий на білок і ненасичені жирні кислоти Омега-3.
Важливо купувати лососеву ікру в офіційних роздрібних магазинах, де дотримуються умов зберігання. Так ви отримаєте максимум користі для організму без ризику купити підробку.
Читайте також: