Розділи
Матеріали

Салат із яловичою печінкою: рецепт ситної страви

Дар'я Бережна
Фото: Getty | Салат із яловичою печінкою

Це смачний салат, до якого входять найпростіші та найдоступніші інгредієнти. Приготувати його дуже легко.

Салат із яловичою печінкою готується просто і продукти для нього звичайнісінькі, які можна знайти в будь-якому магазині. Також до салату входять, серед інших інгредієнтів, яєчні млинці та волоські горіхи. Рецептом поділилися на сайті Kamelena.

Салат із яловичою печінкою

Інгредієнти:

  • 300 г яловичої печінки;
  • 200 г цибулі;
  • 200 г моркви;
  • 30 г волоських горіхів;
  • 3 яйця;
  • 1-3 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. винного або яблучного оцту 6%;
  • майонез;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль.

Цибулю почистіть і поріжте тонкими півкільцями. Посмажте до прозорості та легкої золотистості й трохи підсоліть.

Моркву почистіть, натріть на крупній тертці та смажте, поки вона не стане м'якою. Додайте в салатник до смаженої цибулі.

І готуйте яєчні млинці. Яйце з дрібкою солі збийте вінчиком. Вилийте на розігріту пательню і посмажте млинець. Також посмажте й інші млинці. Згорніть готові млинці в рулетики та поріжте на смужки.

Горіхи крупно порубайте і злегка підсушіть на сухій сковороді.

І готуйте яловичу печінку. Помийте та зніміть плівку. Наріжте печінку тонкими вузькими смужками. Щоб добре різалося, можна протягом години підморозити печінку в морозилці.

Смажте скибочки печінки на сильно розігрітій сковорідці на рослинній олії, активно помішуючи 2-3 хвилини. Більше смажити не треба, інакше печінка стане жорсткою.

Готову печінку перекладіть до всіх компонентів у салатник.

Додайте трохи майонезу, оцет, видавлений через прес часник, перемішайте і досоліть, якщо потрібно.

Читайте також:

Салат "Восторг": покроковий рецепт ситного м'ясного салату

Фаршировані печериці: топ-3 рецепти смачної та простої закуски

Салат "Київський": як приготувати смачну альтернативу "Олів'є"