Це ситна страва з найпростіших і найдоступніших продуктів. І нею можна нагодувати всю сім'ю.
Якщо не знаєте, що приготувати на вечерю, спробуйте цю класичну картопляну запіканку з фаршем. Страва запікається в духовці та готується з найпростіших продуктів. Фарш можна приготувати самостійно, а можна й купити готовий — вибір за вами. Рецептом поділилися Shefkuhar.
Картопляна запіканка
Інгредієнти:
- картопля — 400 г;
- м'якоть яловичини та свинини — по 200 г;
- морква середнього розміру — 1 шт;
- одна цибулина;
- рослинна олія;
- вершки 20% — 50 мл;
- вершкове масло — 40 г;
- панірувальні сухарі — 2 ст. л.;
- приправа із сушених овочів — 1 ч. л.;
- тертий сир — 50 г;
- сіль, свіжомелений чорний перець.
Спочатку підготуйте всі інгредієнти для запіканки. Картоплю очистіть, вимийте та відваріть у злегка підсоленій воді до повної готовності (20-25 хвилин). За цей час приготуйте фарш.
М'якоть яловичини та свинини пропустіть через м'ясорубку. Морквину натріть на крупній тертці. Цибулину дрібно наріжте.
У великій сковорідці нагрійте олію та підсмажте цибулю з морквою. Додайте фарш, посоліть і поперчіть.
Смажте фарш із цибулею та морквою на слабкому вогні, часто перемішуючи. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути. Картоплю розімніть і перемішайте з гарячими вершками та 30 г вершкового масла. Посоліть за смаком.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом, що залишилося, і присипте панірувальними сухарями. Викладіть половину картопляного пюре і розрівняйте. Зверху розподіліть м'ясний фарш.
Знову викладіть шар картопляного пюре. Розрівняйте та посипте тертим сиром. Духовку нагрійте до 210°C. Готуйте запіканку протягом 15 хвилин. Перед подачею дайте трохи охолонути.
Класичну картопляну запіканку з фаршем можна доповнити смаженими печерицями. Їх тоді викладайте перед м'ясом.
Читайте також:
Штрудель із капустою та ковбасками: покроковий рецепт оригінальної випічки
Фрикадельки з томатною підливою: покроковий рецепт смачної страви
Швидко, смачно і бюджетно: рецепт картопляної піци