Розділи
Матеріали

Ароматний суп із запеченими овочами: рецепт легкої страви з весняним смаком

Оксана Ханас
Фото: chudnova.food

За кольором цей суп нагадує томатний, але його смак яскравіший і багатший.

Легкий і смачний суп із запечених овочів — непоганий варіант для ситної вечері, без тяжкості в шлунку. Радимо приготувати його за рецептом із кулінарного блогера Таті Чуднової та потішити себе оригінальною стравою.

Легкий суп із запечених овочів

Інгредієнти:

  • помідори — 5-6 шт;
  • болгарський перець — 1/2 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • часник — 4 шт;
  • оливкова олія — 1-2 ст. л;
  • сіль;
  • перець;
  • паприка;
  • цукор;
  • вода або бульйон;
  • вершки 20% — 100 мл;
  • хліб;
  • моцарела.

Спосіб приготування:

Овочі помити, почистити і нарізати великими шматками, викласти у форму, застелену пергаментом, додати дрібку цукру, перцю, паприки і чайну сіль. Усе полити оливковою олією. Запікати овочі в духовці, розігрітій до 190 градусів, 35-40 хвилин.

Печені овочі подрібнити на пюре за допомогою блендера. Сік, який виділився під час запікання, відправити теж у чашу. Додати приблизно 100 мл вершків і трохи води або бульйону за потреби.

Подавати обов'язково з сирним сендвічем — виходить неймовірне поєднання!

Читайте також:

Суп із булгуром і фрикадельками: простий рецепт ароматної та ситної страви

Суп з індичкою та пшоном: простий рецепт дієтичної страви

Картопляний суп із фрикадельками: простий рецепт ароматної страви