Розділи
Матеріали

Розсольник "Верховинський" із квасолею та грибами: рецепт смачного супу

Дар'я Бережна
Фото: Pixabay | Розсольник "Верховинський" із квасолею та грибами

Розсольник з грибами та квасолею виходить дуже смачним. А ще він надзвичайно поживний.

Розсольник з грибами та квасолею – це один із найкращих варіантів приготування супу з цієї категорії. Солоні огірки та кілька видів грибів чудово поєднуються й утворюють насичений смак. Рецептом поділились на сайті Ye.

Розсольник "Верховинський" із квасолею та грибами

Інгредієнти:

  • два курячих стегенця;
  • жменя сушених грибів (білі, або інші лісові);
  • 300 г заморожених опеньок (можна замінити печерицями);
  • 200 г квасолі;
  • 4 квашені огірки;
  • 5 картоплин;
  • одна морквина;
  • одна цибулина;
  • зелень кропу і петрушки, сіль, перець мелений, лавровий листок.

Зваріть з курятини бульйон. Сушені гриби та квасолю замочить на 2-3 години, заморожені опеньки — розморозьте. Картоплю наріжте середніми кубиками. Покладіть в бульйон гриби та квасолю. Варіть до напівготовності, а потім додайте картоплю.

Огірки наріжте кружальцями та спасеруйте на олії. Додайте на сковороду терту моркву та нарізану дрібно цибулю. І тушкуйте до готовності овочів.

Додайте засмажку у суп, посоліть та поперчить, покладіть лавровий листок та зелень. Варіть ще п'ять хвилин. Подавайте розсольник зі сметаною. Але краще дайте йому настоятись.

Читайте також:

Швидкий рецепт лінивих вареників: як приготувати смачну українську страву з італійським відтінком

Дуже смачно і дуже просто: експрес-рецепт домашнього сала

Рис із кропивою: рецепт незвичайної пісної страви