Це досить поживна страва, яка може бути не тільки закускою. І вона виходить дуже смачною.
Печінкового торта рецептів існує багато. Але цей гарантовано виходить дуже смачним, ніжним і ароматним. Для приготування можна використовувати телячу або курячу печінку, або будь-яку іншу на ваш смак. Тільки стосовно свинячої немає певності, адже вона трохи гірчить і її обов’язково потрібно вимочувати в молоці, а це займає зайвий час. Рецептом поділились Easy-Cooking.
Печінковий торт
Інгредієнти:
- 0,5 кг печінки;
- 2 цибулини;
- 4 яйця;
- 1 склянка молока;
- 1 склянка борошна;
- 1 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. меленого чорного перцю;
- 2-3 зубчики часнику;
- майонез — 200-250 г;
- 1 варене яйце для оздоблення.
Печінку почистіть від плівки та вимочіть її у воді або в молоці. Змеліть печінку разом із цибулею в блендері або у м’ясорубці. Виходить однорідна і доволі рідка маса. Додайте туди яйця і знову ретельно перемішайте. Додайте до змеленої печінки молоко та борошно, посоліть та поперчіть.
Ретельно вимішайте печінкове тісто. Смажте млинці на добре розігрітій сковорідці ті кладіть остигати. Потім зберіть торт, змащуючи млинці майонезом, змішаним із подрібненим часником.
Зверху прикрасьте торт тертим вареним яйцем. Через якусь годинку у холодильнику можна подавати на стіл. Така страва добре смакуватиме із картопляним пюре, або із салатом з свіжих овочів.
Читайте також:
Що гаряче, то смачніше: рецепт хачапурі за 15 хвилин
Картопляні зрази у духовці: покроковий рецепт смачної страви
Салат зі шпротами та горошком: ситно, смачно, оригінально