Розділи
Матеріали

Хачапурі з лавашем на сковороді: як зробити смачний перекус за 5 хвилин

Оксана Ханас
Фото: t.me/retsepty/4753

Хачапурі за цим рецептом можна готувати як на сковороді, так і в духовці. В обох випадках це забере мінімум часу.

Хачапурі — популярна страва грузинської національної кухні, яка являє собою коржик із начинкою. Це може бути сир, яйце, м'ясо. Існує чимало рецептів швидкого хачапурі, які готуються на сковороді. Пропонуємо вам приготувати цю страву з лаваша за рецептом із блогу "Кулінарні рецепти". Ви не тільки істотно заощадите час, а й отримаєте дуже апетитний перекус для всієї родини.

Хачапурі з лавашем на сковороді

Інгредієнти:

  • лаваш — 1 шт;
  • яйце — 1 шт;
  • кисломолочний сир — 200 г;
  • сир сулугуні — 100 г;
  • соняшникова олія — 2 ст. л;
  • зелена цибуля — 3 шт;
  • кріп і петрушка — за смаком;
  • сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Сир розім'яти виделкою, сулугуні натерти на великій тертці, а зелень помити і дрібно порубати. Змішати інгредієнти у великій мисці та влити соняшникову олію. Посолити та поперчити за смаком. Яйце збовтати до однорідності та підготувати кулінарний пензлик.

Лаваш розрізати на прямокутні смужки завширшки приблизно 10 см. На кожній смузі зігнути один край так, щоб вийшов трикутник. Поруч викласти сирну начинку і накрити її трикутником із лаваша. Поступово загорнути лаваш у формі трикутника.

Збитим яйцем змастити хачапурі з лавашем зверху з усіх боків. Потім обсмажити страву на гарячій і сухій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку. За цей час хачапурі стане золотистим і хрустким зовні, а начинка розплавиться.

За бажанням ліниві хачапурі з лавашем можна приготувати в духовці, поставивши їх запікатися на 5 хвилин за температури 180 градусів.

Читайте також:

Грузинська кухня. Рецепт хачапурі з сиром і зеленню на сковороді

Хачапурі з новим смаком: покроковий рецепт популярної страви

Солодкий хачапурі з полуницею: оригінальний рецепт сезонного десерту