Розділи
Матеріали

Заощадити час вранці, не жертвуючи здоров'ям: дієтологиня запропонувала універсальний сніданок

Ксенія Романова
Фото: Freepik | Шлях до врегулювання звички перекушувати часто починається з більш уважного вивчення щоденних прийомів їжі

У сучасному світі кулінарії легко заплутатися, здатися і повернутися до звичних і швидких закусок, але існує сніданок, який одночасно корисний і простий у приготуванні.

У метушні повсякденного життя легко потрапити в спіраль нескінченних перекусів, які поступово замінюють наше нормальне харчування, особливо коли в двері стукають стрес і нудьга. Ця історія знайома багатьом, зокрема й експертам з харчування. Це момент, що нагадує нам про те, що на шляху до здоров'я і харчування необхідні усвідомленість і розуміння. На щастя, дієтологи давно визначили найсмачніші та найкорисніші сніданки, які з легкістю змусять нас забути про перекуси, пише EatingWell.

У Фокус.Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу науки!

Шлях до врегулювання звички перекушувати часто починається з більш уважного вивчення щоденних прийомів їжі. Пріоритет різноманітних продуктів, багатих поживними речовинами, дуже важливий. Але багато людей вважають, що не справляються з цим завданням, особливо під час сніданку. Ранковий поспіх часто призводить до вибору продуктів, у яких відсутні ключові поживні речовини, на догоду продуктам швидкого приготування, що знову приводить людей до коробки із закусками.

Сертифікована дієтологиня Андреа Матіс рекомендує до сніданку сирну яєчну кесаділью зі шпинатом — швидке, смачне і поживне рішення, що підходить для зайнятого способу життя. Це не просто сніданок, каже вона. Це симфонія високоякісного білка з яєць, що забезпечує стійку енергію, необхідних поживних речовин, як-от вітамін B12 і холін для здоров'я мозку, і вершкового, приємного на смак авокадо, багатого на корисні жири і клітковину.

Що відрізняє цю кесаділью, так це її адаптивність, заявляє дієтологиня. Вона являє собою базову страву, що чекає на індивідуальний підхід, чи то яскраві овочі, пікантні соуси, чи то ароматні трави. Універсальність означає, що це не просто звичайна їжа, а цілий кулінарний досвід, який легко адаптується до вподобань, дієтичних потреб або просто до того, що є в холодильнику.

Перехід на щільний і повноцінний сніданок має серйозні наслідки. Це не просто втамування ранкового голоду; це забезпечення організму постійним джерелом енергії, підвищення ясності розуму, концентрації уваги та загального самопочуття. Стосунки з їжею перетворюються з постійних перекусів на усвідомлене харчування, каже Матіс.

Коли потреба в постійних перекусах зникає, з'являється відчуття сили і контролю. Йдеться не тільки про те, щоб уникнути постійного заїдання закусками, а й про усвідомлене ставлення до їжі. Це крок до розуміння того, що те, що і як ми їмо, має величезний вплив на наш загальний стан здоров'я і повсякденне життя. Шлях до більш здорового споживання їжі — це не тільки вибір поживних продуктів, а й розуміння та адаптація до потреб організму.

Раніше Фокус писав про користь кето-дієти в боротьбі з мігренню. Полегшення від мігрені може настати вже через кілька прийомів певної їжі, згідно з останніми відкриттями в галузі дієтології.

Також Фокус писав про 4 причини їсти суп вранці. Наша ранкова трапеза рідко коли містить щось на кшталт супу, зазвичай віддаючи перевагу різноманітним кашам і яєчні. Але дослідники стверджують, що суп може бути неймовірно корисним вранці.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо ви відчуваєте проблеми, зверніться до фахівця.