Мед може принести багато користі для здоров'я і може бути більш корисним, якщо поєднати його, наприклад, з лимоном. Але є кілька інгредієнтів, які ніколи не слід змішувати з медом.
Мед — це натуральний продукт, який виробляють медоносні бджоли з нектару квітів. Бджоли збирають нектар із квітів і перетворюють його на мед, який має золотистий колір і природну солодкість. Крім того, що він надає стравам солодкість, він також може принести багато користі для здоров'я, включно з полегшенням застуди та грипу. Але не всі продукти можна змішувати з медом. Деякі поєднання можуть принести більше шкоди, ніж користі. Про те, що не слід поєднувати з медом, пише Health Shots.
У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!
Мед здебільшого складається з вуглеводів. Але в ньому є й інші поживні речовини. За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), у 100 грамах меду міститься 82,4 г вуглеводів, 17 г води, а також кальцій (6 мг), калій (52 мг) і вітамін С (0,5 мг).
Мед може допомогти очистити надлишок слизу з області носа і горла, запобігти застуді, кашлю і підвищити імунітет, каже аюрведичний експерт Дімпл Джангда. Він може допомогти нейтралізувати вільні радикали і знизити окислювальний стрес в організмі. Крім того, мед має антимікробні властивості, які допомагають запобігти інфекціям і сприяють загоєнню ран. Але певні поєднання з медом можуть зробити його токсичним. Ось деякі з них.
Мед із гарячою водою
Якщо ви додаєте мед у гарячу воду, це може бути шкідливо для організму. Мед може стати токсичним за 140 градусів, згідно з дослідженням 2010 року, опублікованим в AYU (Міжнародний щоквартальний журнал досліджень у сфері аюрведи). Дослідники також виявили, що оскільки мед містить натуральні цукри, під час нагрівання він може виділяти 5-гідроксиметилфурфурол або ГМФ, який може бути канцерогенним.
Мед із часником
Мед не слід змішувати з часником, оскільки це може призвести до дискомфорту в травленні або посилити проблеми зі шлунково-кишковим трактом у деяких людей, каже Джангда. Часник має сильні антимікробні властивості, і при змішуванні з медом він може вплинути на те, як організм переробляє цю комбінацію.
Мед з огірком
Чи використовуєте ви мед, щоб зробити салат більш поживним, то переконайтеся, що в ньому немає огірків. Уникайте змішування меду з огірками, які мають охолоджувальні та сечогінні властивості. При змішуванні з медом холодний огірок може викликати проблеми зі шкірою або зі здоров'ям травної системи.
Мед із топленим маслом
Змішування меду і топленого масла може стати токсичним. Під час дослідження 2020 року, опублікованого в Toxicology Reports, щурам давали мед і топлене масло в рівному співвідношенні. І ці інгредієнти виявилися несумісними. Дослідники помітили втрату волосся, втрату ваги і червоні плями на вухах у щурів після вживання меду і топленого масла.
Мед із м'ясом і рибою
Не вживайте мед із такими продуктами, як риба та м'ясо, які багаті на білок, каже Джангда. Це не тільки має дивний смак, а й може призвести до затримки травлення та спричинити проблеми зі шлунком.
Мед із солодкими фруктами
Якщо полити медом миску з фруктами, наприклад, манго, це ще більше посилить солодкість. Уникайте змішування меду з солодкими фруктами, наприклад, ананасом і манго, оскільки вони самі по собі солодкі та можуть спричинити стрибки цукру в людей, особливо в тих, хто страждає на діабет.
Нагадаємо, 7 продуктів, які ніколи не можна вживати з чаєм.
Раніше Фокус писав про те, які напої призводять до запалення і стрибків цукру.
Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця