Запечена картопля по-іспанськи: як приготувати пататос бравас

Запечена картопля, картопля по-іспанськи, кулінарія
У кольорах іспанського прапора

В Іспанії теж готують картопля, але, зрозуміло, по-своєму — із пряним соусом сальса

Related video

Запечена картопля по-іспанськи називається "пататос бравас". Головна його особливість – сальса, гострий соус. Пататос бравас — доступна, бюджетна і корисніша, ніж звичайна картопля фрі, яка смажать у великій кількості олії, запевняє ресурс ShubaLife.

До речі, в Іспанії це часто просто закуска до вина або пива.

Пататос бравас — запечена картопля по-іспанськи

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг;
  • оливкова олія — 5 ст. л.;
  • копчена паприка — 4 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста — 1;
  • часник — 2 зубчики;
  • лимон — 0.5;
  • борошно пшеничне — 1 ст. л.;
  • консервовані томати — 200 г;
  • цукор;
  • сіль

Картоплю по-іспанськи починаємо готувати з розігрівання духовки до 200 градусів. Тим часом картоплю чистимо, нарізаємо великими шматочками, складаємо в миску. Додаємо оливкову олію, половину копченої паприки, сіль. Перемішуємо.

Викладаємо картоплю на лист, застелений пергаментом, відправляємо в духовку і запікаємо 20-30 хвилин до хрусткої скоринки і золотистості. По ходу картоплю перемішуємо.

Паралельно готуємо сальсу. Чистимо і подрібнюємо часник та цибулю. Дрібно нарізаємо петрушку. У нагріту сковороду з оливковою олією висипаємо цибулю з часником, злегка обсмажуємо. Додаємо борошно, копчену паприку, що залишилася, цукор, вичавлюємо сік половинки лимона. Закладаємо подрібнені помідори та нарізану петрушку. Даємо покипiти хвилин 5 і знімаємо з вогню.

Дістаємо картоплю з духовки, поливаємо сальсою та подаємо до столу. Отак і виглядає пататос бравас!