Смачно та просто. Рецепт салату з огірками, картоплею та тріскою

Салат з тріскою, картоплею та огірками, салат з рибою, смачний салат
Фото: Getty Images | Салат з тріскою, картоплею та огірками

Салат із рибою – це завжди смачно.

Related video

Салат з огірками, картоплею та тріскою — це смачна і ситна страва, яка підійде для обіду або вечері. Цей салат відрізняється від звичних нам салатів з майонезом тим, що до нього додається білий хрін, який надає йому гостроти та аромату. Можна натерти трохи свіжого хрону, а можна взяти готову приправу з баночки.

Тріска — це корисна риба, багата на білок і жирні кислоти Омега-3. Огірки та зелень освіжають смак салату та роблять його легшим. Тріску для салату ви можете відварити, або запекти у фользі. У будь-якому випадку вийде смачно. Фокус розповість, як приготувати салат.

Салат з огірками, картоплею та тріскою

Інгредієнти:

  • 300 г філе вареної тріски;
  • 150 г вареної картоплі;
  • 3 огірки;
  • 3 стебла зеленої цибулі;
  • петрушка;
  • 70-100 г натертого на дрібній тертці хрону або готової приправи;
  • 1,5 ч. л. лимонного соку або трохи яблучного оцту, за бажанням;
  • майонез, краще домашній;
  • свіжомелений чорний перець;
  • сіль.

Тріску та картоплю наріжте однаковими за розміром невеликими шматочками.

Огірки наріжте тонкою соломкою.

Цибулю та петрушку дрібно наріжте.

Змішайте підготовлені інгредієнти з хроном. Посоліть і поперчіть. Додати сік лимона або оцет, за бажанням.

Заправте майонезом. І подавайте салат. До речі, можна приготувати майонез самостійно.

Домашній майонез

Інгредієнти:

  • 2 сирі яйця;
  • ½ чайної ложки солі;
  • ½ чайної ложки цукру;
  • 2 чайні ложки гірчиці;
  • 250 мл рослинної олії;
  • 1 столова ложка лимонного соку.

Розбийте цілі яйця у високу ємність. Робіть це акуратно, щоб жовтки не розтеклися.

Додайте сіль, цукор та гірчицю.

Опустіть блендер на дно та збийте суміш до однорідної консистенції.

Потім, рухаючи блендером вгору-вниз і продовжуючи збивати масу, тонким струмком вливайте олію.

Коли соус загусне, додайте лимонний сік і збийте блендером майонез ще раз.

Готово! Тепер у вас є домашній майонез, який можна використовувати для різних страв або зберігати в холодильнику герметично закритої ємності не більше 4–5 днів.

Також ви можете приготувати гостру курку, фаршировану сиром за оригінальним рецептом.