Смачно та дієтично. Рецепт конвертиків із молодої капусти з сиром
Це смачна та оригінальна страва, яку можна подати як гарячу закуску або друге повноцінне частування.
Зараз сезон весняних овочів і молода капуста — саме той овоч, з якого можна приготувати багато смачних страв. Спробуйте приготувати конвертики з капусти із сиром. За бажанням, ви можете додати туди спеції на свій смак та інші овочі, на кшталт солодкого перцю. Це варіація на тему голубців, але з пікантнішим смаком. Фокус розповість, як приготувати цю оригінальну страву.
Конвертики із молодої капусти з сиром
Інгредієнти:
- капуста білокачанна молода — 1 качан;
- сир твердий — 300 г;
- яйця — 2 шт.;
- сухарі панірувальні — 100 г;
- олія рослинна для смаження — 50 мл;
- сіль, чорний мелений перець, зелень свіжа.
Зніміть з капусти верхнє листя. Помістіть капусту качаном вгору в досить глибоку ємність і залийте капусту окропом. Залишіть на 5 хвилин. Після цього акуратно переверніть качан вниз, щоб стекла вода. Зніміть верхнє листя, підрізаючи їх біля основи. Як тільки закінчиться ошпарене розм'якшене листя, знову помістіть качан в окріп, і продовжуйте, поки не знімете все капустяне листя, придатне для формування конвертиків.
Сир наріжте квадратами чи прямокутниками.
Викладіть шматочок сиру на капустяний лист. Заверніть капусту із сиром у вигляді конверта. Так само зробіть і з іншим розм'якшеним капустяним листям та сиром.
Збийте яйця з сіллю та меленим чорним перцем. Занурте в них конвертики із капусти з сиром. Потім обваляйте в панірувальних сухарях.
Розігрійте сковороду на плиті та влийте в неї олію. Викладіть у гарячу олію капустяні конвертики в паніруванні. Обсмажуйте на одній стороні, а потім на іншій.
Обсмажені конвертики із молодої капусти з сиром подавайте гарячими, щоб сир залишався розплавленим. Можна прикрасити гарячу закуску свіжою зеленню і приправити страву сметаною або несолодким йогуртом.
Якщо ви любите овочі, спробуйте приготувати смачну лазанью з баклажанів із сиром.