Курка по-тосканськи з вершками: найніжніший смак і простота приготування

курка, рецепт
Фото: Getty Images

Коли йдеться про рецепти з курячими грудками, важко перевершити цей.

Курка по-тосканськи за рецептом від Фокусу — це чудова вечеря для тих, хто хоче не надто напружувати себе приготуванням, але при цьому пригостити сім'ю або гостей смачною вечерею. Як гарнір можете подавати курку по-тосканськи з рисом або макаронами. Соус до курки по-тосканськи простий, але такий ароматний. Він сповнений часнику, помідорів і, найголовніше, вершків. Він яскравий і легкий і так само добрий влітку, як і взимку.

Курка по-тосканськи з вершками

Інгредієнти:

  • 15 мл оливкової олії extra virgin;
  • 4 курячі грудки без шкіри та кісток;
  • сіль;
  • свіжомелений чорний перець;
  • 1 чайна ложка сушеного орегано;
  • 45 г вершкового масла;
  • 3 зубчики часнику;
  • 375 мл помідорів чері, розрізаних навпіл;
  • молодий шпинат;
  • 125 мл вершків;
  • 60 г натертого пармезану;
  • лимонні часточки для подачі.

У сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Додати курку і посоліть та поперчіть. Посипте орегано. Готуйте до золотистого кольору та не рожевого всередині, по 8 хвилин з кожного боку. Викладіть зі сковороди й відкладіть убік.

У тій же сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте часник і готуйте до аромату, близько 1 хвилини. Додайте помідори чері й посоліть та поперчіть. Готуйте, поки помідори не почнуть тріскатися, потім додайте шпинат і готуйте доти, поки шпинат не почне в'янути.

Влийте вершки та пармезан і доведіть суміш до кипіння. Зменшіть вогонь до низького і варіть, поки соус не зменшиться трохи, близько 3 хвилин. Поверніть курку на сковороду та готуйте до повного прогріву, 5-7 хвилин. Подавайте з лимонними часточками.

Смачного!

А як гарнір до цієї курки ідеально підійде картопля гратен дофінуа.