Найпростіший шоколадний десерт з ряжанки: легкий рецепт для профі та кулінарів-початківців
При подачі желе можна посипати кокосовою стружкою, подрібненими горіхами або тертим шоколадом.
Якщо хочеться чогось смачного, а в холодильнику продуктів не густо, рекомендуємо приготувати дуже простий, але від цього не менш смачний десерт на ряжанці. На нього ви витратите зовсім небагато часу, а смак вас по-справжньому порадує. Ділимося рецептом з блогу "Рецепти щодня".
Найпростіший шоколадний десерт із ряжанки
Інгредієнти:
- ряжанка — 450 мл;
- желатин – 20 г;
- какао-порошок – 2 ст. л;
- вода – 50 мл.
Спосіб приготування:
Желатин залити водою кімнатної температури. Розмішати його та залишити набухати приблизно на 40 хвилин. Коли відведений час мине, розтопити желатинову масу в мікрохвильовій печі, але не доводити до кипіння.
Відразу після цього рідину необхідно процідити через сито, а потім дати їй охолонути.
Поки маса остигає, цукор слід змішати з какао, влити ряжанку та желатин, все – кімнатної температури. Перемішати, доки цукор не розчиниться, а маса не стане приємного однорідного кольору без грудочок.
Розлити желе у форми, креманки або звичайні склянки і прибрати в холодильник на кілька годин до повного застигання.
При подачі желе можна посипати кокосовою стружкою, подрібненими горіхами або тертим шоколадом.
Раніше Фокус писав, як швидко приготувати хачапурі по-мергельськи.