Простий літній десерт із фруктами. Як приготувати клафуті

клафуті, що таке клафуті, як приготувати клафуті
Фото: Соцмережi | Клафуті з черешнею

Це французька страва, яку приготувати неймовірно просто.

Клафуті (Clafoutis) — це французький десерт із фруктів і тіста, який запікається в духовці. Його назва походить від слова clafir, що означає "наповнити". Клафуті можна приготувати з різними фруктами, але зазвичай використовують черешню, сливи або яблука. Можна використовувати вишні, полуницю, чорницю — словом, будь-які ягоди й фрукти, які вам до вподоби. Фокус розкаже, як його приготувати.

Клафуті

Інгредієнти:

  • 500 г фруктів;
  • 100 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 250 мл молока;
  • 100 г борошна;
  • 50 г вершкового масла;
  • дрібка солі;
  • ванільний цукор або кориця до смаку.

Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для запікання олією та посипте цукром.

Очистить фрукти від кісточок і шкірки (якщо потрібно) та наріжте на шматочки. Розподіліть їх за формою рівномірно.

У мисці збийте яйця з цукром, сіллю та ванільним цукром або корицею. Кориця більше підійде до яблук, але якщо ви любите ці прянощі — додавайте сміливо.

Додайте молоко та борошно й перемішайте до однорідності. Отримане тісто має бути рідким і без грудочок.

Акуратно вилийте тісто поверх фруктів у формі. Поставте форму в духовку та запікайте близько 40 хвилин або до золотистої скоринки.

Після приготування дістаньте клафуті з духовки й дайте трохи охолонути. Подавайте теплим чи холодним, посипавши цукровою пудрою або додавши вершки чи морозиво.

Також можна приготувати смачний французький десерт крем-брюле. Це улюблена страва Амелі з однойменного культового фільму.