Курка на шпажках: простий рецепт дієтичного шашлику

курка на шпажках, шашлик, пікнік
Фото: t.me/topretsept

До м'яса, приготованого так, обов'язково подавайте соус.

Продовжуючи тему меню для літніх пікніків, не можемо залишити без уваги рецепт курки на шпажках. Такий свого роду шашлик відмінно підійде для тих, хто не любить жирну свинину, і допоможе не набрати зайві кілограми. Готувати цю страву дуже просто, а її смак сподобається всім, хто її спробує. Рецептом курки на шпажках поділилися автори блогу "Рецепти щодня".

Курка на шпажках

Інгредієнти:

  • куряча грудка — 500 г;
  • мед — 1 ст. л;
  • соєвий соус — 1 ст. л;
  • лимон — 1 шт;
  • олія — 3 ст. л;
  • сіль, перець — до смаку.

Спосіб приготування:

Курячі грудки нарізати кубиками, як на шашлик. Викласти шматочки курки в глибоку миску й додати всі спеції, соєвий соус, лимонний сік, мед і олію. Все добре перемішати й дати настоятися в маринаді до 30 хвилин.

Замариновані шматочки курки нанизати на спеціальні шпажки й обсмажити на звичайній сковороді або сковороді гриль без олії до приємної рум'яної скоринки.

Подавати з будь-яким соусом.

Раніше Фокус писав, як приготувати свинячі реберця на мангалі за рецептом кулінарного блогера Валерія Пономаря.