Літній салат з язиком: простий рецепт святкової страви
Для тих, хто любить відварений язик, цей салат – справжня знахідка.
Цей салат дуже літній, адже він готується зі свіжими овочами. Заправити його потрібно майонезом. Його можна зробити самостійно, або купити у супермаркеті.
Він виходить схожим на олів'є, але набагато смачніше. Адже свіжі овочі надають йому особливого смаку. Рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський, зазначивши, що таку страву готували у його сім'ї багато років.
Салат з язиком
Інгредієнти:
- 2 відварені яйця;
- 140 г відвареного язика;
- 100 г свіжого огірка;
- 80 г зеленого горошку;
- 90 г майонезу;
- 10 г діжонської гірчиці, сіль, перець;
- зелень петрушки або кріп та естрагон.
Спочатку відваріть язик. У велику каструлю покладіть моркву, цілу невелику цибулину, корінь селери, лаврове листя, перець, сіль. Доведіть до кипіння і покладіть язик. Можна притиснути його невеликою тарілкою, щоб він не виринав у процесі варіння.
Варимо на повільному вогні до м'якості в товстій частині. Це триватиме близько двох годин. Залежить від м'яса. Коли язик стане м'яким – виймайте його відразу ж, поки він дуже гарячий, під холодною проточною водою зніміть шкіру. З правильно звареного язика шкіра легко знімається.
Після цього охолодіть його і наріжте соломкою. Повинні вийти брусочки 2-3 мм товщиною та довжиною 5 см.
Також наріжте свіжий огірок. Заморожений зелений горошок киньте в киплячу підсолену воду і варіть з моменту закипання 5-6 хвилин. Відкиньте на сито і дайте охолонути.
Яйця відваріть вкруту, охолодіть. Дістаньте жовтки і розітріть із гірчицею, сіллю та чорним перцем.
Білки наріжте соломкою, зелень дрібно наріжте.
Змішайте всі інгредієнти та салат готовий.
Також ви можете приготувати найсмачніші оладки з кабачків, які чудово підійдуть до цього салату.