Дуже ніжний і дуже смачний. Рецепт шоколадного кремового торта
У цього десерту чарівна кремова текстура, і його дуже просто готувати.
Для тих, хто любить шоколадні торти, цей рецепт — справжня знахідка. У ньому немає тіста, а тільки ніжний шоколадний крем.
Готується він дуже просто, знадобиться менш як десять інгредієнтів. А рецептом поділилася українська кулінарка, яка пише під ніком kristi_komaniuk. Вона запевняє підписників, що цей десерт вдасться навіть тим, хто тільки пробує себе в кулінарії.
Шоколадний кремовий торт
Інгредієнти:
- вершковий сир (60%) — 450 г;
- яйця — 3 шт.;
- кукурудзяний крохмаль — 15 г;
- підсолоджувач (8 л), або цукор до свого смаку (близько 50 г);
- вершки 33% — 300 г;
- шоколад 70% — 100 г.
Форму краще взяти діаметром у 16 см. Вершковий сир можна будь-який жирний, підійде навіть "Філадельфія".
З'єднайте сир із яйцями, крохмалем і підсолоджувачем або 50 грамами цукру. Але цукор підбирайте на свій смак. Якщо любите солодкі десерти, цієї кількості цукру може бути недостатньо.
Вершки з шоколадом розтоплюємо на водяній бані та залишаємо трохи охолонути. Після додаємо в сирну масу й акуратно перемішуємо.
Виливаємо у форму та відправляємо в духовку, розігріту до 225 градусів на 30-35 хв. Серединка чизкейка має тремтіти. Скоринка вийде нерівномірною, але смачною. Хочете пропечену скоринку — виставляйте температуру на 240 градусів.
Як охолоне, відправляємо в холодильник на ніч для стабілізації, не дістаючи з форми. А після можете прикрасити торт свіжими ягодами, шоколадною стружкою або скибочками фруктів.
Якщо у вас газова духовка, то доведеться поекспериментувати, підбираючи правильну температуру.
Також ви можете приготувати дуже смачний сирний торт із кокосом.