Ситна страва на вечерю: рецепт оригінального салату з копченої скумбрії

Салат з копченою скумбрією, салат з рибою, смачний салат, рецепт салату, рецепт салату
Фото: Getty Images | Салат із копченою скумбрією

Цей салат чудово доповнює смачна заправка.

Related video

Для тих, хто любить ситні комплексні салати, що замінюють основну страву, цей салат справжня знахідка.

Його можна викладати шарами, а можна акуратно перемішати у великій мисці. У рецепті, який було опубліковано на українському кулінарному сайті Picante Cooking, йдеться про те, що потрібно використовувати перепелині яйця. Але це, скоріше, для більш симпатичного вигляду готової страви.

Тож, якщо перепелиних яєць у вас немає — сміливо використовуйте звичайні. Також цей салат можна не солити, адже копчена скумбрія і так досить солона. А готовий салат можна злегка приправити меленим чорним перцем.

Салат із копченої скумбрії

Інгредієнти:

  • 4 картоплини;
  • 1 скумбрія гарячого копчення (середнього розміру);
  • 1/2 червоної цибулини;
  • 12 перепелиних яєць;
  • 2 ст. л. каперсів.

Для заправки:

  • 100 мл оливкової олії;
  • 30 мл білого винного оцту;
  • 1 ч. л. готового хрону;
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці;
  • 1/2 ч. л. меду.

Картоплю добре помийте та відваріть у мундирі. Краще брати картоплини однакового розміру і той сорт, який не розварюється. Після цього остудіть картоплю, очистіть і наріжте великими кубиками. Викладіть на велике блюдо в один шар. Зверху покладіть цибулю, нарізану півкільцями.

Яйця відваріть вкруту і поставте остигати.

Зі скумбрії зніміть шкірку, руками розділіть на шматочки, ретельно видаляючи кістки. Викладіть шматочки риби на цибулю.

Зверху по рибі розподіліть каперси. Яйця почистіть і кожне розріжте навпіл. Викладіть в один шар поверх інших інгредієнтів.

Усі інгредієнти для заправки змішайте. Якщо потрібно, злегка присоліть, і полийте салат зверху. Подавати можна відразу, але можна й відправити в холодильник на годину, так він стане ще смачнішим.

Також ви можете приготувати смачний італійський салат із макаронами.