Очень вкусный десерт: пошаговый рецепт брауни без выпечки
Якщо вам подобаються брауні, але не любите стояти біля духовки — цей рецепт для вас.
Брауні — це популярний шоколадний десерт, від якого шаленіють ласуни по всьому світу. Але якщо вам не хочеться пекти його в духовці, то завжди можна спробувати приготувати брауні без випічки.
До того ж цей рецепт підійде для тих, хто дотримується веганської або вегетаріанської дієти. Тут немає продуктів тваринного походження. Рецептом поділилася кулінарна блогерка, яка пише під ніком oksana_matvieieva.
Брауні без випічки
Інгредієнти:
- 200 г фініків;
- 50 г родзинок;
- 200 г мигдалю;
- 50 г волоських горіхів;
- 4 ст. л. какао;
- екстракт ванілі (або ванілін на кінчику ножа);
- трошки солі, перцю та кориці для довершеного смаку;
- шоколад для поливання зверху.
Фініки попередньо замочіть на 15 хв у гарячій воді, воду злийте і дістаньте із фініків кісточки. Складіть фініки, родзинки, горіхи та інші інгредієнти в блендер і перебийте в однорідну масу.
Спеції додавайте, або не додавайте на свій смак. Якщо вам не подобається кориця — не кладіть її. Але трохи солі та перцю точно додадуть десерту пікантності.
Викладіть масу в попередньо підготовлену форму, застелену пергаментом. Тут уже залежить від вас, якої товщини будуть ваші брауні. І поставте в морозилку на пів години.
Шоколад розтопіть на водяній бані та полийте брауні зверху перед подачею.
Також ви можете приготувати смачну сирну запіканку без борошна.