Сезонна випічка: рецепт пирога з черешнею
У цьому пирозі є не тільки ягідний прошарок, а й шар сиру, що робить його дуже смачним.
Якщо вам подобається черешня і сирні запіканки, то цей пиріг точно припаде вам до душі. Рецептом поділилася шеф-кухар Валентина Саєнко. Рецепт розрахований на форму діаметром 18 см.
Пиріг із черешнею
Для тіста:
- борошно 300 г;
- вершкове масло 150 г;
- цукор 50 г;
- дрібка солі;
- сода 0,5 ч. л.
Для сирного шару:
- сир 500 г;
- три яйця;
- цукор 100 г;
- ванільний цукор.
Для черешневого прошарку:
- черешня 300 г;
- цукор 50 г;
- кукурудзяний крохмаль 5 г.
Для початку готуємо тісто. Змішуємо в мисці всі інгредієнти, крім масла. Холодне вершкове масло натираємо на тертці. Можна перед цим закинути його в заморозку на 10-15 хвилин, щоб було простіше натирати. Додаємо його до решти інгредієнтів і перетираємо їх руками в крихту. Робимо це швидко, щоб масло не почало танути і прилипати до рук.
За консистенцією маса має бути як мокрий пісок. При стисненні тримати форму, але при торканні розсипатися. Ставимо тісто в холодильник.
А тепер готуємо сир і черешню. Сир разом із цукром, ваніллю та яйцями просто перебиваємо блендером в однорідну масу.
Черешню чистимо від кісточок і проварюємо з цукром на повільному вогні. Вона пустить сік і варитиметься у власному соку. Коли ягоди стануть м'якшими, але ще триматимуть форму, додаємо крохмаль. Попередньо крохмаль розводимо в холодній воді, до стану кашки і заливаємо в черешневий сироп, постійно помішуючи.
Духовку розігріваємо до 180 градусів.
Форму для випікання застеляємо пергаментом і викладаємо більшу частину тіста, утрамбувавши рукою. Зверху кладемо сир і запікаємо 30 хвилин. Нам потрібно, щоб сир запікся.
Дістаємо пиріг і зверху викладаємо черешню, а поверх неї — решту тіста.
Знову ставимо в духовку на 20 хвилин. Дістаємо пиріг із духовки, охолоджуємо і ставимо в холодильник на кілька годин, а краще на всю ніч.
Також ви можете приготувати смачний і простий торт із шоколадних млинців.