Заготовки на зиму: рецепт дивовижних помідорів по-корейськи

Помідори по-корейськи, закачування на зиму, заготовки на зиму, заготовки з помідорів
Фото: Getty

Помідори для цієї закрутки варто вибирати стиглі та пружні. Перестиглі овочі сюди не підходять.

Літо в самому розпалі, овочів вдосталь на ринках і городах, а отже, настав час подумати про заготовки на зиму. Що може бути смачнішим за малосольні огірочки або соковиті помідорчики. Пропонуємо вам рецепт помідорів по-корейськи, які стануть окрасою будь-якого столу і значно поповнять зимові смачні запаси. Рецептом цієї заготовки поділилися в кулінарному блозі "Закатки на зиму".

Помідори по-корейськи

Інгредієнти:

  • помідори — 2 кг;
  • морквина середнього розміру — 4 шт;
  • болгарський перець — 5 шт;
  • рослинна олія — 100 г;
  • оцет (9%) — 100 г;
  • часник — 100 г;
  • гіркий перець — 1 шт;
  • сіль — 2 ст. л;
  • цукор — 100 г;
  • зелень петрушки та кропу.

Спосіб приготування:

Помідори, моркву, болгарський перець помити. Перець очистити від насіння, моркву — від шкірки. Помідори, якщо сливки, розрізати навпіл, а більші — на дольки. Помідори бажано брати не перестиглі.

Усі інші інгредієнти пропустити через м'ясорубку.

Помідори скласти шарами в стерилізовану банку, засипати перекрученими овочами, і так чергувати шари: помідори – овочевий фарш, до самого верху. Поставити банку в каструлю з киплячою водою, стерилізувати 20-25 хвилин з моменту закипання, після чого закатати кришкою й укутати до повного охолодження.

помідори Fullscreen
Помідори необхідно стерилізувати 20-25 хвилин у киплячій воді
Фото: pro.zakatki/instagram

Раніше Фокус писав, як приготувати варення зі смородини без варіння.