Пікантна заготовка. Рецепт смачних маринованих перців
Ця заготовка готується за лічені хвилини і спокійно стоїть до зими.
Літо — чудовий час, щоб готувати на зиму смачні соління. І зараз, коли почали з'являтися солодкі перці, час заготовити кілька баночок на зиму.
Мариновані перці готуються легко і за лічені хвилини. Усе, що вам потрібно зробити, це точно дотримуватися кроків цього рецепта, щоб завжди мати готову заготовку в себе на полиці, коли захочеться потішити себе смачненьким.
Не забудьте, що, маринуючи овочі, потрібно добре помити банки. Для цього вам знадобиться п'ять банок по 500 мл. А потім добре їх висушити, щоб не зіпсувати заготовку.
Приготований за рецептом, опублікованим на сайті Cucchiaio, маринований перець можна зберігати до 8 місяців у сухому прохолодному місці. Ви можете подавати його окремо, зливаючи маринад, або використовувати в салатах чи складніших стравах.
Маринований перець
Інгредієнти:
- по 3 кг червоного і жовтого перцю;
- 1 пучок базиліку;
- 1 літр білого винного оцту;
- 5 зубчиків часнику;
- оливкова олія;
- сіль, запашний перець.
Вимийте та висушіть перець. Невеликим ножем надріжте м'якоть навколо основи плодоніжки та видаліть її. Розділіть перець на невеликі скибочки та видаліть насіння і внутрішні волокна. Доведіть до кипіння велику кількість води, додайте дві жмені солі та кілька горошин запашного перцю і варіть 2-3 хвилини. Злийте воду і розкладіть скибочки перцю сушитися на чистих кухонних рушниках протягом 2-3 годин, час від часу перевертаючи їх на обидва боки, поки вони повністю не висохнуть.
Розкладіть перець по стерилізованих банках. Додайте нарізаний базилік і зубчик часнику в кожну банку. Влийте оцет, поки він повністю не покриє перець, додайте краплю олії. Щільно закрийте банки та дайте їм постояти близько місяця в сухому місці, захищеному від світла, перш ніж подавати до столу.
Також ви можете приготувати на зиму смачні помідори по-корейськи.