Найкращі лимонні тістечка. Рецепт смачного десерту

лимонні брауні, блонді з лимоном, лимонні тістечка, лимонний десерт
Фото: Скриншот | Лимонні брауні

Такі тістечка ще називають блонді, на противагу шоколадним брауні.

Лимонні тістечка — це ароматні та смачні ласощі з унікальною текстурою. М'які, але компактні, вкриті солодкою глазур'ю та з легкою кислинкою, вони ідеально пасують до чаю і їх можна брати з собою на пікнік.

Лимонні брауні — дуже ароматна і цитрусова версія класичних американських солодощів. Зроблені з лимонним соком і цедрою, вони підкорюють буквально з першого укусу. Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу шоу-бізнесу!

Це швидкий і простий рецепт, з яким впорається навіть недосвідчений кулінар. М'яке, але щільне тісто тане в роті, а глазур надає ніжної пікантності.

Лимонні брауні

Інгредієнти:

  • 220 г цукру;
  • 150 г борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача без гірки;
  • цедра 1 лимона;
  • 3 яйця кімнатної температури;
  • 160 г вершкового масла;
  • 2 чайні ложки фільтрованого лимонного соку.

Для глазурі:

  • 110 г цукрової пудри;
  • 2 чайні ложки фільтрованого лимонного соку;
  • цедра половинки лимона.

Щоб приготувати лимонні брауні, зберіть олію, цукор і цедру лимона в чашу планетарного міксера і перемішайте вінчиком, поки суміш не стане м'якою. Або перемішайте всі інгредієнти вінчиком. Додайте яйця по одному, а потім і лимонний сік. Усе добре перемішайте.

Потім додайте просіяне борошно і розпушувач і збивайте, поки суміш не стане однорідною. Перекладіть тісто у квадратну форму, попередньо змащену олією і застелену пергаментним папером.

Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 20-25 хвилин або доки зубочистка, встромлена в корж, не буде виходити чистою і сухою. Вийміть із духовки і дайте охолонути протягом 10-15 хвилин, потім вийміть тістечка з форми і перекладіть на решітку. Тим часом приготуйте глазур: вінчиком змішайте цукрову пудру з лимонним соком і його цедрою до отримання однорідної суміші.

Вилийте глазур на поверхню торта і дайте їй повністю охолонути та затвердіти. Після розріжте торт на квадрати, щоб вийшли окремі тістечка.

Також ви можете приготувати дуже смачний яблучний пиріг.