Ідеальний перекус: рецепт мафінів із куркою та сиром
Під час подачі мафіни можна полити сметаною та посипати рубаною зеленню зверху.
Якщо в холодильнику у вас залишилося трохи курячого філе, сиру, молока та борошна, дуже рекомендуємо приготувати швидкий і неймовірно апетитний перекус — курячі мафіни. Вони виходять смачними та поживними, а тому ідеально підходять як перекус на роботу, пікнік або просто на прогулянку. Рецептом страви поділилися в блозі "Рецепти щодня".
Курячі мафіни із сиром
Інгредієнти на 10 шт:
- куряче філе — 350 г;
- яйце — 2 шт.;
- молоко — 250 мл;
- борошно — 120 г;
- сіль, перець — до смаку;
- сир — 80 г;
- свіжа зелень — пучок.
Спосіб приготування:
Куряче філе відварити до готовності в підсоленій воді. Дати м'ясу охолонути й розібрати його на волокна.
В окремій мисці змішати яйця, молоко, борошно, сіль, перець, часник і вінчиком збити до однорідної суміші без грудочок.
Сир натерти і змішати в окремій мисці з курячим м'ясом і дрібно порубаною зеленню. Влити туди ж 6-7 столових ложок борошняної суміші, знову все добре перемішати.
Форми для мафінів, силіконові або металеві, змастити вершковим маслом. Заповнити їх м'ясною сумішшю, а зверху залити борошняною, десь по 2-2,5 столові ложки на кожен мафін.
Відправити форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, поки мафіни не зарум'яняться. Під час подачі їх можна полити сметаною та посипати рубаною зеленню зверху.
Раніше Фокус писав, як приготувати бананові мафіни з шоколадом.