Смак літа взимку: простий рецепт вишневого варення
Це варення готують влітку, щоб насолоджуватися ним взимку.
Вишневе варення — одне з найпопулярніших у світі. Солодке й ароматне, воно чудово підходить для млинців і оладок. Ним можна доповнювати йогурт і морозиво. А ще його можна використовувати як начинку для тортів.
Приготувати його нескладно, найскладніше в рецепті — це очистити ягоди від кісточок на самому початку, але зусилля будуть щедро винагороджені приголомшливим результатом. І головне, потрібно простерилізувати банки. Найкраще це зробити в гарячій воді, а потім залишити їх догори дном на чистому рушнику, щоб уся вода стекла.
У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу шоу-бізнесу!
Рецептом смачного вишневого варення поділилися на кулінарному сайті Cucchiaio.
Вишневе варення
Інгредієнти:
- 2 кг вишні;
- 1 кг цукру;
- 1 лимон.
Для початку помийте ягоди під проточною водою, злийте воду і видаліть кісточки.
Покладіть вишню в каструлю з товстим дном, засипте цукром і залиште в прохолодному місці на 3 години. Збризніть ягоди лимонним соком, перемішайте і поставте на вогонь.
Коли суміш закипить, варити варення півтори години або в будь-якому разі до досягнення потрібної густоти.
Час від часу перемішуйте варення. Щоб перевірити, чи готове воно, покладіть краплю на блюдце та нахиліть його: якщо крапля стікає повільно, варення готове, в іншому разі продовжуйте варити ще кілька хвилин і повторіть спробу.
Щойно варення буде готове, зніміть його з вогню і ще гарячим перекладіть у попередньо продезінфіковані гарячою водою банки.
Закрийте герметичними кришками та переверніть їх догори дном до повного охолодження: так створиться вакуум.
Варення з вишні відразу готове до вживання, але якщо ви хочете зберегти його до зими, то зберігайте банки в сухому, захищеному від світла місці.
Раніше Фокус писав про те, як приготувати варення з чорної смородини.