Найсмачніший пиріг: рецепт грушевого тарта

грушевий тарт, грушевий пиріг, пиріг із грушами
Фото: Instagram valya__saenko | Пиріг із грушами

Для цього пирога тісто можна приготувати самому, але краще купити в магазині — це заощадить час.⠀

Related video

Якщо ви любите груші, листкове тісто й пироги — то цей рецепт для вас. Звичайно, тісто можна приготувати й самостійно, але це займе багато часу. Тож краще купити його в магазині.

Листкове тісто можна використовувати як для солоної випічки, так і для солодкої. У рецепті, яким поділилася відома шеф-кухарка та кулінарна блогерка Валентина Саєнко, його вдало доповнюють груші. Груші краще обирати тверді й не надто соковиті. Інакше тісто промокне, поки ви печете пиріг.

Тарт із грушами

Інгредієнти:

  • тісто листкове — 250 г;
  • груша — 3 шт.;
  • цукор — 100 г;
  • вода — 100 мл;
  • масло вершкове — 20 г;
  • імбир сухий — кілька дрібок;
  • чебрець — 2-3 гілочки;
  • жовток — 1 шт. (не обов'язково);
  • молоко — 1 ст. л. (не обов'язково).

Грушу очистить від шкірки та виріжте серединки. Наріжте кожну на шість частин. У сковорідку з товстим дном насипте цукор і залийте водою.

Зачекайте, поки вода випарується, і почне утворюватися карамель. У цей момент не мішайте суміш. Щойно сироп почне змінювати колір, викладайте скибочки груші. Зверху посипте чебрецем і сушеним імбиром.

Тушкуємо буквально кілька хвилин на середньому вогні, переверніть і знову томіть у карамелі. Поки наша груша готується, розкачайте листкове тісто за розміром форми. Перекладіть грушу у форму, полийте сиропом, що залишився в сковороді. За бажання можна посипати горіхами, наприклад, пелюстками мигдалю. Накрийте тістом, підіткнувши його під грушеву начинку, як під ковдру.

Змастіть жовтком із ложкою молока та запікайте за 200 градусів близько 20 хвилин. Тісто має зарум'янитися. Потім діставайте, почекайте хвилин 10, покладіть зверху тарілку та переверніть тарт.

Цей пиріг смачно їсти теплим, за бажання можна додати морозива та збитих вершків.

Також ви можете приготувати смачне хрустке печиво за італійським рецептом.