Оригінальна страва за простим рецептом: хрусткі картопляні кульки

Картопляні кульки, картопля рецепт, кульки з картоплі
Фото: Скриншот | Картопляні кульки

Це смачна альтернатива смаженій картоплі, або картопляному пюре.

Related video

Якщо любите картоплю, то спробуйте приготувати ці смачні хрусткі картопляні кульки. Їх дуже легко приготувати, вони пахнуть м'ятою і перед ними дійсно неможливо встояти.

Подавайте їх свіжообсмаженими, дуже гарячими. Однак навіть у холодному вигляді ця страва прекрасна. Також їх можна запекти в духовці, якщо не хочете використовувати олію. Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.

Картопляні кульки

Інгредієнти:

  • 600 г картоплі;
  • 1 яйце;
  • 90 г панірувальних сухарів;
  • 50 г тертого Парміджано Реджано;
  • 2 гілочки м'яти;
  • арахісова олія для смаження (або будь-яка рослинна);
  • сіль, перець.

Щоб приготувати картопляні кульки, помийте велику картоплю і відваріть її в мундирі. Кладіть бульби в холодну підсолену воду. Готуйте їх, доки вони не стануть м'якими: це займе близько 40-45 хвилин залежно від розміру та сорту.

Злийте воду, дайте охолонути кілька хвилин, потім очистіть їх і розімніть товкачем для картоплі, зібравши отримане пюре в миску.

Додайте панірувальні сухарі, тертий пармезан, яйце і дрібно нарізану м'яту. Приправте сіллю та перцем і перемішайте все до отримання однорідної суміші. Дайте їй постояти мінімум 15 хвилин.

Взявши трохи пюре, злегка змоченими руками сформуйте кульки потрібного розміру і розкладіть їх по одній на деку. Обсмажте їх по кілька штук у каструлі з арахісовим маслом за температури 170 градусів і вийміть шумівкою.

Посоліть картопляні кульки, поки вони ще гарячі, і подавайте.

Якщо любите картоплю, також можете приготувати її в римському стилі: запечену в духовці з травами.