Млинцевий шоколадний пиріг із грушею на сковороді: такий десерт здивує будь-кого

Млинцевий шоколадний пиріг із грушею, пиріг на сковороді, торт на сковороді
Фото: Скриншот | Млинцевий шоколадний пиріг із грушею

Усього за годину загального часу у вас вийде незвичайний і дуже смачний пиріг, який здивує рідних і друзів.

Насправді це класичний кухонний пиріг, м'який і ароматний, з простих інгредієнтів, тож ідеально підходить для сніданку або перекусу, обіцяє сайт Cucchiaio.

Його особливість полягає саме в способі приготування, адже в духовку його ставити не доведеться. Тісто найтрадиційніше, приготоване з яєць, борошна, цукру, дріжджів і невеликої кількості молока, присмачене нарізаною кубиками грушею, свіжим сиром і шоколадною крихтою.

Для його приготування вам знадобиться тільки сковорода з антипригарним покриттям і кришка. Приблизно пів години на вогні, до кінця приготування корж треба перевернути, щоб він був однорідним.

Млинцевий шоколадний пиріг із грушею

Інгредієнти:

  • 340 г борошна;
  • 200 г кисломолочного сиру;
  • 3 яйця;
  • 60 мл соняшникової олії;
  • 80 мл молока;
  • 16 г розпушувача;
  • 140 г цукру;
  • 2 груші;
  • 80 г шоколадної стружки;
  • 1/2 стручка ванілі;
  • 1 щіпка солі;
  • цукрова пудра для подачі.

Приготувати млинцевий пиріг нескладно. У мисці збийте міксером яйця з цукром, ваніллю та сіллю. Поступово додавайте олію, потім молоко і поступово свіжий кисломолочний сир. У вас має вийти суміш без грудочок.

Додайте просіяне борошно і дріжджі, шоколадну стружку і перемішайте вінчиком до отримання однорідної суміші. Наприкінці додайте кубики груші та перемішайте.

Нагрійте на вогні пательню з високими стінками й антипригарним покриттям діаметром 24 см і змастіть її тонким шаром рослинної олії. Вилийте приготовлену суміш і розрівняйте ложкою.

Накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні приблизно 25 хвилин або поки верхня частина пирога не застигне. Переверніть його за допомогою кришки і продовжуйте готувати ще 5–10 хвилин. Готовність перевіряйте, як у класичному тісті, на зубочистку.

Дайте пирогу повністю охолонути, потім посипте пиріг на формі цукровою пудрою за смаком і подавайте.

А перед цим десертом Фокус пропонує вам спробувати приготувати пікантний салат із баклажанів.