Рогалики зі згущеним молоком: рецепт смачної випічки до чаю та кави
Готові рогалики мають бути злегка рум'яні, але не перепечені.
У похмуру та дощову погоду найкращий спосіб підняти собі та оточуючим настрій — приготувати щось смачне. А що може бути більш апетитним і затишним, ніж випічка? Пропонуємо спробувати рецепт рогаликів зі згущеним молоком за рецептом із блогу "Рецепти кожен день", які скрасять будь-який сірий день та ідеально підійдуть до чаю або кави.
Рогалики зі згущеним молоком
Інгредієнти:
- яйце — 1 шт;
- цукор — 20 гр;
- сіль — щіпка;
- сметана — 100 гр;
- екстракт ванілі — за смаком;
- ванільний цукор — 8 гр;
- олія соняшникова — 50 гр;
- борошно — 250 гр;
- варене згущене молоко — 150 гр;
- розпушувач — 5 гр.
Спосіб приготування:
У глибокій мисці змішати яйце, ложку цукру, трохи солі, сметану, ванільний цукор, рослинну олію без запаху і все добре перемішати. У кілька заходів додати борошно і розпушувач. Замісити м'яке тісто, яке не липне до рук.
Розділити тісто на дві частини, розкачати пласт завтовшки три міліметри і розділити на вісім частин. На кожну частину покласти приблизно чайну ложку згущеного молока і закрутити рогалик від широкого краю до вузького.
Викласти рогалики на деко, застелене пергаментом, і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин. Рогалики мають бути злегка рум'яні.
Раніше Фокус писав, як приготувати банановий торт до чаю .