Почти винегрет, но вкуснее: рецепт овощного салата с сельдью
Якщо ви любите овочеві салати, то цей точно вам підійде.
Цей салат нагадує вінегрет, а трохи мексиканського смаку йому додає консервована кукурудза. До нього можна додати консервований тунець, або запечену курку, а якщо зробити його з філе маринованого оселедця, то він додасть оригінального приємного смаку. Рецептом поділилися на сайті LaMaistas.
Овочевий салат з оселедцем
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 200 г філе оселедця;
- 150 г консервованої квасолі (краще використовувати червону);
- 150 г консервованої кукурудзи;
- 1 морква (середнього розміру);
- 1 червоний перець;
- 1 червона цибулина;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 1 ч. л. сушеного орегано;
- 0,5 ч. л. меленого кмину;
- 0,5 ч. л. копченої паприки.
Моркву натріть на великій тертці, а солодкий червоний перець поріжте кубиками. На сковорідку налийте трохи оливкової олії, розігрійте, додайте моркву та перець і трохи обсмажте, щоб вони розм'якшилися, але не втратили форму.
Злийте маринад з оселедця, наріжте його довгими шматочками, покладіть у миску.
Консервовану квасолю і кукурудзу викладіть у сито, промийте під проточною водою, добре злийте воду і додайте до оселедця.
Цибулю очистіть, дрібно наріжте і додайте до інших інгредієнтів.
У миску з підготовленими інгредієнтами додайте моркву і перець, орегано, кмин, порошок паприки, полийте оливковою олією, додайте нарізаний часник, якщо хочете, і добре перемішайте.
Також ви можете приготувати смачну оригінальну страву — картопляний салат зі сметаною.