До свят: рецепт норвезького різдвяного печива
Це печиво готують у Норвегії протягом поколінь.
Скоро Різдво та Новий рік, і варто підготувати святкове меню. Це норвезьке різдвяне печиво — традиційний рецепт. Воно чудово виходить, його легко готувати, і воно зберігається в банці. Рецептом поділилися на сайті Epicurious.
Норвезьке різдвяне печиво
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- чашка цукру;
- 3 чашки борошна;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- солоне вершкове масло — 350 г;
- мелена кориця — дрібка;
- мелений імбир — дрібка;
- різнокольорові цукрові палички для прикрашання.
Збийте одне яйце з чашкою цукру. Просійте 3 чашки борошна й 1 чайну ложку порошку для випічки (розпушувача), додайте 350 грамів солоного масла.
Збийте міксером на невеликій швидкості до густоти. Додайте корицю й імбир для аромату.
Вимісіть тісто руками. Охолоджуйте тісто протягом години, загорнувши в харчову плівку. Духовку розігрійте до 190 градусів.
Злегка збийте виделкою друге яйце. Розділіть тісто на порції, скачайте в кульки та розкладіть по деку, застеленому пергаментом, на відстані 3 см одна від одної.
Сплющіть кожну з кульок пальцем. Змастіть поверхню збитим яйцем і занурте в різнокольорові цукрові палички. Запікайте близько 20 хвилин.
Перед подачею остудіть і зберігайте в скляній банці.
Також ви можете приготувати здобні булочки з цукатами.