До свят: рецепт норвезького різдвяного печива

Норвезьке різдвяне печиво, печиво, різдвяні рецепти, різдвяні рецепти
Фото: Epicurious | Норвезьке різдвяне печиво

Це печиво готують у Норвегії протягом поколінь.

Скоро Різдво та Новий рік, і варто підготувати святкове меню. Це норвезьке різдвяне печиво — традиційний рецепт. Воно чудово виходить, його легко готувати, і воно зберігається в банці. Рецептом поділилися на сайті Epicurious.

Норвезьке різдвяне печиво

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • чашка цукру;
  • 3 чашки борошна;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • солоне вершкове масло — 350 г;
  • мелена кориця — дрібка;
  • мелений імбир — дрібка;
  • різнокольорові цукрові палички для прикрашання.

Збийте одне яйце з чашкою цукру. Просійте 3 чашки борошна й 1 чайну ложку порошку для випічки (розпушувача), додайте 350 грамів солоного масла.

Збийте міксером на невеликій швидкості до густоти. Додайте корицю й імбир для аромату.

Вимісіть тісто руками. Охолоджуйте тісто протягом години, загорнувши в харчову плівку. Духовку розігрійте до 190 градусів.

Злегка збийте виделкою друге яйце. Розділіть тісто на порції, скачайте в кульки та розкладіть по деку, застеленому пергаментом, на відстані 3 см одна від одної.

Сплющіть кожну з кульок пальцем. Змастіть поверхню збитим яйцем і занурте в різнокольорові цукрові палички. Запікайте близько 20 хвилин.

Перед подачею остудіть і зберігайте в скляній банці.

Також ви можете приготувати здобні булочки з цукатами.