Приголомшливий десерт: рецепт дуже смачного Бостонського кремового торта

Бостонський кремовий торт, торт із бостонським кремом, торт, смачний торт
Фото: Getty | Бостонський кремовий торт

Це популярний американський торт, який придумав французький шеф-кухар і який став відомим у всьому світі.

Related video

Бостонський пиріг, або торт із бостонським кремом — це американський десерт, створений французьким шеф-кухарем Анезіном, коли він працював у відомому готелі Parker House. Це символ столиці Массачусетса. Торт дуже простий, складається лише з бісквітної основи, заварної начинки та покриття з шоколадного ганашу (в деяких варіантах також додається прикраса з мигдальних пластівців). Ось і все. І торт виходить дуже смачним. Рецептом поділилися на сайті Misya.

Інгредієнти розраховані на 2 форми діаметром 20-22 см.

Бостонський кремовий торт

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 200 г борошна;
  • 20 г кукурудзяного або картопляного крохмалю;
  • 220 г вершкового масла;
  • 2-3 столові ложки молока;
  • 200 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 1/2 пакетика розпушувача;
  • 1 ч. л. ванільної есенції;
  • 1 дрібка солі.

Для крему:

  • 250 мл молока;
  • 2 яєчних жовтки;
  • 20 г борошна;
  • 50 г цукру;
  • 1 ч. л. ванільної есенції.

Для покриття:

  • 130 г темного шоколаду;
  • 100 г свіжих вершків;
  • 1 склянка води.

Для сиропу:

  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. рому (за бажання);
  • 1/2 лимона (цедра).

Спочатку підготуйте основу: збийте масло з цукром до отримання пінистої суміші.

Коли суміш добре збита, додавайте по одному яйцю й добре перемішуйте.

Поступово додайте просіяне борошно, кукурудзяний крохмаль і дріжджі й нарешті додайте ваніль.

Змастіть олією та борошном дві форми, розділіть суміш навпіл між двома формами, вирівняйте поверхні та готуйте 25-30 хвилин за температури 170-180°C у попередньо розігрітій духовці.

Ви також можете використовувати одну форму з високими бортиками діаметром 22 см і готувати все разом за температури 170°C протягом 40-45 хвилин, а після приготування розрізати на 2 коржі.

Після приготування дайте бісквіту охолонути.

Тим часом приготуйте крем: жовтки збийте з цукром, потім додайте борошно.

Додайте молоко, нагрівши його, потім перекладіть у каструлю, в якій було молоко, і варіть на слабкому вогні, постійно помішуючи, доки не отримаєте густий крем.

Помістіть назад у миску й дайте охолонути, прикриваючи харчовою плівкою.

Приготуйте сироп, довівши до кипіння воду з цукром, ромом і лимоном.

Покладіть перший корж на сервірувальну тарілку, змастіть його невеликою кількістю сиропу та покрийте кремом, потім закрийте другим коржем, попередньо злегка намочивши сиропом і цей.

Дайте торту постояти в холодильнику щонайменше 30 хвилин.

Нарешті приступаємо до прикрашання: крупно нарізаємо (або ламаємо) шоколад, доводимо майже до кипіння вершки, заливаємо ними шоколад і перемішуємо до його повного розчинення.

Дістаньте торт із холодильника, полийте ганашем, покриваючи всю верхню поверхню й даючи йому трохи стекти по краях, потім знову поставте торт у холодильник ще на 30 хвилин.

Торт із бостонським кремом готовий, залишилося тільки його тільки нарізати й подати.

Якщо ви хочете приготувати ідеальний бісквіт, скористайтеся нашими порадами.