Смачні та соковиті: як приготувати ідеальні чебуреки
Класичні чебуреки готуються з бараниною, але ви можете взяти будь-який фарш до вашого смаку.
Щоб чебуреки вийшли смачними, слід дотримуватися кількох правил. Тоді вони вийдуть такими, як треба: тонкими, повітряними, із хрусткими краями та соковитою начинкою.
Рецептом поділилася українська кулінарка Лілія Цвіт.
Чебуреки
Інгредієнти:
Для смаження:
- олія рослинна рафінована — 500 мл.
Для тіста:
- борошно — 450 г;
- молоко — 247 г;
- сіль — 5 г.
Для начинки:
- фарш — 500 г (із баранини, яловичини або суміші яловичини та свинини);
- цибуля ріпчаста — 75 г;
- часник — 2 зубчики;
- сіль, свіжомелений чорний перець.
Цибулю дрібно наріжте, посоліть і помніть руками, часник подрібніть. Змішайте фарш із цибулею, часником і чорним перцем, перемішайте. Відставте, поки готуєте тісто.
Замісіть тісто з усіх зазначених інгредієнтів. Воно має вийти міцним і пружним. Накрийте перевернутою мискою та залиште на пів години.
Розділіть тісто на порції приблизно по 60 г, скачайте в кульки й дайте полежати 10 хвилин.
Розкачайте кульки в тонкі кола діаметром 12-15 см. На одну половину кола покладіть 50 г фаршу. Змочіть краї кола водою, накрийте фарш другою половиною та злегка притисніть його навколо начинки, випустивши повітря. Пальцями добре обтисніть тісто по краю.
Край тіста притисніть виделкою.
У сотейник налийте олію та поставте на невеликий вогонь. Обсмажуйте чебуреки в розігрітій олії з обох боків по дві штуки за раз. Готові чебуреки кладіть на блюдо, вистелене паперовими рушниками, щоб увібрався зайвий жир.
Пам'ятайте, олія для обсмажування чебуреків достатньо нагрілася, коли від опущеної в неї сухої дерев'яної шпажки піднімаються дрібні бульбашки.
Якщо любите м'ясні закуски, спробуйте приготувати дуже смачний ледачий бургер.