Для святкового настрою: бісквітний рулет тирамісу

рецепт тирамісу, рулет тирамісу, святковий рулет, святкова випічка, швидкий рецепт
Фото: shefdonna.com | Бісквітний рулет тирамісу

Легкий повітряний рулет, ніжний маскарпоне та кавове просочення — це ідеальне поєднання для святкового десерту. Готуються ці ласощі дуже просто.

Related video

Повітряний бісквіт з ароматом кави та вершковим смаком маскарпоне — на приготування такого десерту піде менш ніж година. Спробуйте — це дуже ніжно та смачно. Рецептом святкового рулету тирамісу поділився сайт Shef Donna.

Інгредієнти

Для тіста

  • яйця великі — 3 шт;
  • борошно — 110 г;
  • 10 г какао — 10 г;
  • пудра цукрова — 80 г;
  • розпушувач тіста — 0,3 ч.л;
  • сіль — щіпка.

Для просочення і крему

  • кава міцна — 250 мл;
  • джем абрикосовий -100 г;
  • маскарпоне — 250 г;
  • вершки 33% — 250 г;
  • загущувач для вершків — 8 г;
  • пудра цукрова — 50 г;
  • какао-порошок для посипання.

Приготування

Крок 1

Збийте яйця, додавши в них цукрову пудру і дрібку дрібної солі доти, доки об'єм суміші збільшиться в 3-4 рази.

Крок 2

Додайте в борошно какао і розпушувач, просійте всі сухі інгредієнти в яєчну суміш і дуже акуратно перемішайте, щоб зберегти пишну текстуру.

Крок 3

Викладіть тісто на деко 30х40 см із силіконовим килимком або антипригарним пекарським папером, розподіліть його рівним шаром.

Крок 4

Випікайте бісквіт у розігрітій до 200 ⁰С духовці протягом приблизно 10 хвилин.

Крок 5

Дістаньте з духовки готовий бісквіт і відразу ж скрутіть рулет разом із папером або килимком, накрийте бавовняним рушником і залиште все в такому вигляді до повного охолодження.

Крок 6

Заваріть і процідіть міцну солодку каву. Дайте їй охолонути.

Крок 7

Збийте за допомогою міксера маскарпоне разом із цукровою пудрою. Окремо збийте вершки з доданим у них згущувачем. Дуже дбайливо змішайте обидві маси до повної однорідності.

Крок 8

Розгорніть бісквітний рулет, приберіть акуратно пекарський папір або силіконовий килимок. Просочіть бісквіт остиглою кавою.

Крок 9

Розподіліть по бісквіту приблизно половину крему і посипте какао-порошком. Знову скрутіть рулет.

Крок 10

Згорнутий рулет змастіть джемом і прикрасьте його трояндочками з крему, що залишився, за допомогою кондитерського мішка. Посипте готовий десерт какао-порошком і поставте в холодильник мінімум на 2 години.

Нагадаємо рецепт новорічного рулету з індички з грибами та сиром. Гурмани напевно оцінять тонке поєднання смаків грибів і ніжного м'яса індички. Приготуйте цей рулет на різдвяну вечерю або до новорічного столу.

Раніше Фокус писав, як приготувати торт-суфле з мандаринами і шампанським. Обов'язково приготуйте цей французький десерт до Нового року, тим більше, що готується він зовсім не складно.