Зимова страва: рецепт смачних голубців

Голубці, голубці рецепт, рецепт смачних голубців
Фото: Getty Images | Голубці

У кожній родині є свій спосіб приготування голубців.

Якщо любите голубці, то спробуйте приготувати їх за цим простим рецептом. Голубці готують навіть з пшоном, картоплею та з гречкою, додаючи соус із білих грибів. Але цей рецепт класичний: з рисом та м'ясним фаршем. Як приготувати смачні голубці, розповіла кулінарна блогерка lanas_diet.

Голубці

Інгредієнти:

  • качан капусти;
  • рис — 200 г;
  • фарш — 700 г;
  • велика морквина;
  • велика цибулина;
  • олія — 2 ст. л.;
  • томатна паста — 100 г;
  • сметана — 100 г (якщо не жирний фарш);
  • вода або бульйон — 100 мл;
  • сіль, перець.

Готуємо голубці з того, що спочатку відварюємо рис. Листя з капусти обережно знімаємо та готуємо так, як зручно. Можна покласти у посуд з кришкою та приготувати у микрохвильовці у два підходи по 7 хвилин. А можна швидко відварити, буквально три–п'ять хвилин у киплячій воді.

Моркву натираємо на велику тертку, цибулю ріжемо кубиком. Тушкуємо в сковороді на олії до розм’якшення. В кінці тушкування заправляємо томатною пастою і сметаною.

Змішуємо фарш, рис, половину засмажки зі сметаною. Солимо і перчимо начинку до свого смаку. Загортаємо у листя капусти. Щільно викладаємо у каструлю. Викладаємо другу половину засмажки і заливаємо водою чи бульйоном. Можна додатково трохи підсолити.

Тушкуємо орієнтовно годину на повільному вогні. Листя капусти має добре розм‘якнути.

Голубці готові, можна подавати до столу.

Також ви можете приготувати смачний рулет із лаваша.