Смачна випічка: рецепт кексу із корицею

Кекс з корицею, кекс, кекс рецепт
Фото: t.me/topretsept | Кекс з корицею

Такий кекс виходить вологим та ніжним.

Якщо любите аромат кориці та смачні кекси, то цей рецепт точно для вас. Родзинка цього рецепту – штрейзель, або штрейзельна крихта. Штрейзельною крихтою часто доповнюють випічку. Готується вона з цукру, борошна та вершкового масла. Іноді до штрейзеля додають како, корицю, лимонну цедру, або подрібнені горішки. Рецептом смачного кексу поділилась кулінарний блогер maslom_wgoru.

Кекс з корицею

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 300 г борошна;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • 150 г олії;
  • 150 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 230 г молока;
  • 1 ст. л. лимонного соку.

Для штрейзеля (крихти):

  • 50 г борошна;
  • 50 г цукру;
  • 1 ч. л. меленої кориці;
  • 50 г розтопленого вершкового масла.

Для прошарку:

  • 50 г коричневого цукру;
  • 2 ч. л. меленої кориці.

Для початку готуйте крихту: змішати борошно, цукор і корицю. Влийте розтоплене вершкове масло і перемішуйте, поки в вас не вийде густа, розсипчаста маса. Відставте, щоб штрейзель охолов і затвердів.

Тепер готуйте цукровий прошарок: змішайте цукор і корицю та відставте поки що. І готуйте кекс. Спочатку змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач та сіль. Окремо змішайте вологі інгредієнти: олію з цукром, а потім додайте яйця, влийте молоко і лимонний сік та добре розмішайте. Обʼєднайте сухі інгредієнти та вологі і змішайте тісто.

Вистеліть форму для випікання пергаментним папером, змастіть його олією, або вершковим маслом. Вилийте половину тіста у форму для випічки. Рівномірним шаром посипте тісто сумішшю кориці та цукру. Зверху додайте решту тіста. Зверху тіста руками покришіть штрейзель рівним шаром. Випікайте кекс при 180 градусах приблизно 45 хвилин.

Також ви можете приготувати смачний медовик "Бідний студент".